П’ять дієвих способів боротьби зі стресом

28 Березня 2016 10:46
spstnpu.blogspot.com

spstnpu.blogspot.com

Відомий американський лікар і автор книги Жіноче здоров’я Мерилін Гленвіль розповіла, як легко позбутися стресу.

За словами експерта, негативний вплив стресу на організм відомий давно, пише The Daily Mail. Він може спровокувати цілий ряд проблем зі здоров’ям: головні болі, проблеми з травленням, постійне відчуття втоми й тривоги та багато іншого. Гленвіль розповідає, що боротися зі стресом не так складно, як може здатися на перший погляд.

1. Слідкуйте за рівнем цукру в крові

За словами лікаря, перепади рівня цукру в крові, які виникають протягом дня через нечасті прийоми їжі, викликають активне вироблення гормону стресу і адреналіну. Тому, люди відчувають себе нервовими і дратівливими. Щоб уникнути подібних перепадів, Гленвіль радить кожні дві-три години вживати невеликі порції їжі, багатої на білок.

2. Смійтеся голосно

Сміх є одним з найкращих ліків від стресу. Багато досліджень показують, що він заряджає енергією, підвищує імунітет, знижує больові відчуття і, звичайно ж, знижує вироблення кортизолу – гормону стресу. Крім того, відбувається викид ендорфінів, які роблять людей більш щасливими і розслабленими.

3. Вибирайте правильно час тренувань

Не секрет, що фізичні вправи допомагають боротися зі стресом, але тут є деякі нюанси. Як розповідає лікар, програма тренувань повинна відповідати рівню фізичної підготовки, оскільки інакше вона тільки погіршить ситуацію. Крім того, у вечірній час рекомендується робити більш легкі і спокійні вправи, наприклад, можна зайнятися йогою.

4. Їжте на сніданок яйця

Як розповідає Гленвиль, яйця є джерелом серотоніну – гормону задоволення. Також, в ранковий раціон можна додати молочні продукти, банани, фініки, арахіс. Така зміна у харчуванні допоможе завжди перебувати в гарному настрої і стати більш стійким до стресів.

5. Відмовтеся від кави

Кофеїн звільняє гормон стресу і посилює почуття тривоги і нервозність. Також, у людей спостерігаються такі симптоми, як головний біль, нудота, втома, м’язові спазми. В результаті, намагаючись врятуватися від стресу за чашкою гарячої кави, люди, навпаки, погіршують ситуацію. Тому лікар радить замінити каву трав’яними чаями.

Джерело:nv.ua