Рецепт найсмачнішої піци “Україна” від ветеранів АТО

16 Березня 2016 18:30
фото: http://gazeta.ua/

фото: http://gazeta.ua/

Головна особливість нової київської піцерії Pizza Veterano, в тому, що готують тут ветерани АТО. Найпопулярнішою піцою в цьому незвичайному закладі по праву вважається соковита і апетитна “Україна”.

“Італійське національне блюдо з “українським колоритом”, – жартують працівники піцерії.

Про особливості приготування “України” розповів 37-річний піццейоло Рафаїл Агаєв. Боєць Національної гвардії, Рафаїл “11 місяців і 2 дні” захищав нашу країну в зоні АТО.

Інгредієнти:

Для 1 піци (230 г)

Тісто

Вода – 100 г

Дріжджі – 0,3 г

Борошно – 200 г

Соус

Помідори “Пелаті-томати” – 80 г

Сіль – за смаком

Перець – за смаком

Начинка:

Мацарелла – 100г

Салямі – 35 г

Бекон – 35 г

Шинка – 35 г

Помідори – 50 г

Цибуля – 30 г

Приготування:

Спочатку потрібно приготувати тісто. Змішати воду, сіль і дріжджі. Всипати борошно. Перемішати до однорідної маси. Поставити на 4 години в тепло.

Потім приготувати соус. Томати перемолоти в блендері, так, щоб відчувалися невеликі шматочки помідорів. Додати сіль і перець за смаком.

Приготувати начинку. Тонко нарізати м’ясні інгредієнти, помідори і цибулю півкільцями.

З тіста зробити кулю правильної форми. Розкачати.

Акуратно змастити піцу соусом. Покласти мацареллу.

Першими викласти шматочки салямі, щоб ковбаса не підгоріла. Наступними бекон, шинку, помідори, врешті – цибулю.

Готувати в духовці при температурі 500°С – 1 хв 30 с, при 300°С – 10 хв. Цибуля має трохи підсмажитися.

Джерело: gazeta.ua