Томенко анонсував появу законопроекту про кримінальну відповідальність за незаконну вирубку лісів

25 Березня 2016 10:59

томенк

Співавтор діючого Закону про заборону вивезення з України лісу-кругляку, Голова парламентського Комітету з питань екологічної політики Микола Томенко зауважив, що вже річна боротьба з Мінекономіки та Урядом України за те, щоб зупинити знищення українських лісів і скасувати статус України як сировинної бази для інших країн, засвідчила, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України варто перейменувати, як мінімум, на Міністерство економіки Румунії.

«Адже для того, щоб і надалі завантажувати деревообробну і меблеву галузь Румунії , наші урядовці готові вирубати усі ліси України. Але якщо наші урядовці – такі фанати румунської економіки, очевидно, їм треба працювати в іншому уряді, а не українському», — зауважив М. Томенко, коментуючи зареєстрований Кабінетом Міністрів законопроект про скасування заборони на експорт необробленої деревини, який був розроблений під керівництвом Мінекономіки.

Принагідно Микола Томенко нагадав, що Румунія нещодавно прийняла закон, який передбачає, що незаконна вирубка площі лісів більшої, ніж 1 га вважається загрозою для національної безпеки.

Микола Томенко висловив переконання, що український парламент не підтримає урядову ідею стосовно скасування мораторію на експорт необробленої деревини. «Більше того, ми і далі будемо займатися тим, щоб захистити українські ліси від масових рубок, відновити українську деревообробну галузь, посилити енергетичну незалежність України», — зауважив Голова екологічного Комітету.

З огляду на це, Микола Томенко анонсував появу законопроекту про кримінальну відповідальність за нелегальну вирубку лісів та незаконний вивіз деревини з України.

Джерело: Сайт Миколи Томенка