Томенко: Розвал коаліції не обговорюють, тому що майже всі фракції не хочуть дострокових виборів

18 Березня 2016 11:14

томмикола

“Фактично, крім “Батьківщини” Юлії Тимошенко, тему розпаду коаліції ніхто не обговорює, тому що всі інші фракції не зацікавлені йти на вибори”, – нагадав Томенко

Розвал коаліції не обговорюють, тому що майже всі фракції не хочуть дострокових виборів. Таку думку в кулуарах Ради під час спілкування з журналістами, яке транслював телеканал “112 Україна“, заявив позафракційний депутат Микола Томенко.

 

“Ситуація виглядає таким чином: оскільки дуже багато і депутатів з де-факто неіснуючої коаліції проти дострокових виборів, то існує така неформальна домовленість: не розвивати питання офіційного розпуску коаліції, оскільки це провокує розмови про дострокові вибори. Оскільки на дострокові вибори більшість депутатів не хоче йти, то виглядає таким чином, що будемо вважати, що вона є і шукаємо варіант, як її оновити для того, щоб не піти на дострокові вибори. Приблизно зараз такий елемент гри. Фактично, крім “Батьківщини” Юлії Тимошенко, тему розпаду коаліції ніхто не обговорює, тому що всі інші фракції не зацікавлені йти на вибори, вони вважають, що це план Путіна”, – заявив Томенко.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада не прийняла резолюцію про недовіру чинному уряду, який очолює Арсеній Яценюк. Після цього “Батьківщина” і “Самопоміч” покинули коаліцію.

Зараз обговорюється формат нової коаліції і кандидатури нового прем’єр-міністра.

За словами лідера РПЛ Олега Ляшка, консультації по новій коаліції проходять щодня на найвищому рівні. А президент заявив про те, що сподівається на вирішення політичної кризи до кінця місяця.

Зазначимо, що у президента повідомляли, що є три варіанти виходу з політичної кризи: технократичний уряд (на чолі з главою Мінфіну Наталією Яресько) або політичний уряд (наприклад, на чолі з Андрієм Садовим). Втім, останній від посади прем’єра відмовився і заявив, що шлях виходу з кризи має запропонувати президент. Так вважають і в “Народному фронті”, чим добряче встигли розсердити главу президентської фракції у ВР Юрія Луценка. Аналогічну думку висловила і голова “Батьківщини” Юлія Тимошенко.

Останній варіант виходу з кризи, на думку президента, – той, який зможе запропонувати ВР.