ТОП-10 найдивніших петицій до президента

9 Березня 2016 15:00

“Знай” відібрав топ-10 найкурйозніших петицій, з якими українці звертаються до президента Петра Порошенка. Для того, щоб вони потрапили на розгляд до голови держави, кожна з них має отримати 25 тисяч підписів громадян.

1. Перенесення столиці України до Канева

У зв’язку з корупційною ситуацією в Україні та враховуючи досвід іноземних держав (Канада, Австралія), з метою запобігання та зменшення корупційних, економічних, соціальних зловживань вищими чиновниками просимо розглянути питання перенесення столиці України до найбільш оптимального місця – міста Канева, Черкаської області.

Петицію підтримало 11 громадян. Збір підписів триватиме ще 88 днів

2. Провести аудит держави Україна

Замовити на кошти держбюджету у відомій аудиторській компанії з цивілізованої провідної країни світу проведення аудиту нашої держави – Україна. З метою незалежної експертизи фінансових звітів та іншої інформації про господарсько-фінансову діяльність суб’єкта господарювання (Україна) з метою формування висновків про його реальний фінансовий стан, а також перевірка публічної бухгалтерської звітності, обліку, первинних документів та іншої інформації щодо фінансово-господарської діяльності суб’єкта господарювання (Україна) з метою визначення достовірності їх звітності, обліку, його повноти і відповідності чинному законодавству та встановленим нормативам.

Петицію підтримали 167 громадян. Збір підписів триватиме ще 87 днів.

3. Пропоную, щоб сплачувалась пеня на затримку зарплат

Пропоную прийняти постанову, щоб підприємство (не суттєво якої форми власності) або держава при затримці зарплати, або інших виплати, в тому числі соціальні, за дні прострочки нараховувати пеню. Таким чином поставимо громадянина і, наприклад, постачальників комун послуг (якщо ті вимагатимуть пеню) в рівні умови.

Петицію підтримали 348 громадян. Збір підписів триватиме ще 87 днів.

4. Дозволити подвійне громадянство с дружніми країнами

Дозволити українцям мати подвійне громадянство з країнами, які дружньо ставляться до України (США, Канада, країни ЄС, Ізраїль).

Петицію підтримали 47 громадян. Збір підписів триватиме ще 87 днів

5. Зрівняти зарплату президента ,прем’єр міністра, кабінету міністрів, депутатів та інших чиновників, які “проводять реформи” ,з мінімальною пенсією

Зарплата президента ,прем’єр-міністра, кабінету міністрів, депутатів та всіх інших чиновників, які “проводять реформи” ,повинна дорівнювати мінімальній пенсії. Як ви можете проводити реформи , якщо ви не відчуваєте їх на собі,якщо ви ніколи не жили на мінімальну зарплату чи пенсію? Ви повинні відчути до чого привели ваші реформи, до чого ви довели нас за два роки, тому не маєте права мати більшу зарплату та жити краще вашого народу.

Петицію підтримали 364 громадянин. Збір підписів тривати ще 86 днів.

6. Родові помістя

Необхідно затвердити в Конституції України права кожної родини на отримання в безстрокове володіння 1 га. землі для створення родового помістя. Розробити перелік законів до цього права шляхом відкритих громадських обговорювань.

Петиція підтримало 42 громадянин. Збір підписів триватиме ще 86 днів.

7. Зробити для громадян Євросоюзу платні візи до України

В зв`язку з відмовою і затримками у прийняті безвізового режиму для Українців, прошу до вирішення питання Євросоюзом ввести платні візи для іноземців і відмінити тільки, коли буде можливість прийняти нас такими якими ми є зараз, а не годувати обіцянками. Кошти спрямувати на підтримку та розвиток МЗС. А також на суспільну інформаційну політику за кордоном, щоб нас бачили не тільки корупціонерами, а й громадянами, кажуть своє слово для укріплення держави.

Петицію підтримало 63 громадянина. Збір підписів триватиме ще 86 днів.

8. За українську латиницю

Просимо ввести на офіційному рівні використання латиниці на рівні с кирилицею. Це відділить Україну від пострадянського простору, допоможе у справі чистоти мови, допоможе іноземцям (або навіть потенційним іноземним інвесторам) вивчати українську мову, зробить мову більш самостійною від сусідніх східнослов’янських впливів та буде дійсно серйозним кроком до Європи. Латиниця зрозуміла переважній більшості населення світу, тоді як кирилиця для них – це ієрогліфи.

Є історичний приклад хорватів, які змогли побороти культурну, політичну та військову експансію сербів на свої території в тому числі за допомогою латинізації алфавіту, хоча різниця між сербським та хорватським діалектами мінімальна.

Петицію підтримали 42 громадянина. Збір підписів триватиме ще 86 днів.

9. Ввести до обігу в Україні купюру номіналом 1000 гривень із портретом Бандери Степана Андрійовича

У зв’язку із інфляційними процесами та, як наслідок, зростанням грошової маси, для зручності готівкових розрахунків пропоную ввести до обігу купюру номіналом 1000 гривень. Зобразити на купюрі портрет видатного теоретика, діяча визвольного руху за незалежну соборну державу Україна Бандери Степана Андрійовича.

Ім’я провідника і сьогодні стало символом кривавої боротьби народу України із імперськими, загарбницькими діями Росії-Московії. Це матиме потужний сигнал до загарбників про невідворотність шляху держави Україна до свободи, незалежності, самоідентифікації у європейській та світовій цивілізованій спільноті.

Петицію підтримало 55 громадян. Збір підписів триватиме ще 85 днів.

10. Перейменувати депутатів у слуг народу

Народний депутат — особа, обрана виборцями відповідного виборчого округу до представницького органу державної влади або до органу місцевого самоврядування на засадах загального рівного та прямого виборчого права при таємному голосуванні. Тобто депутат має представляти інтереси свого округу, а також народу, що його вибрав. І має право надавати обов’язкові для виконання накази.

Отже депутат служить народу й відповідальний за свою депутатську діяльність перед українським народом, як уповноважений ним представник у Верховній Раді України. Отже буде правильніше називати його слуга народу, щоб не забував кому, він має відповідати.

Петицію підтримав 71 громадянин. Збір підписів триватиме ще 83 дні.

Джерело:znaj.ua