Топ-5 дешевих аптечних засобів для краси

25 Березня 2016 17:42

Ефект від їх використання, не кажучи вже про ціну, тебе приємно здивує! Ми любимо б’юті-продукти з категорії люкс, але іноді бувають часи, коли купити їх не представляється можливим. У цій ситуації на виручку приходять копійчані засоби, про властивості яких мало хто знає.

Аптечні засоби для краси

Шукати їх варто в найближчій аптеці, обійдуться вони зовсім не дорого:

Спиртовий розчин саліцилової кислоти

Ціна: близько 3 гривень

Ця кислота входить у більшість засобів для проблемної, схильної до висипань шкіри. Наноси її локально на прищики за допомогою ватної палички – це допоможе підсушити, продезінфікувати і швидше їх загоїти.

Цинкова мазь

Ціна: близько 7 гривень

Репутація цієї легендарної мазі вражає: ще з радянських часів її використовували для лікування акне, підсушування ран та інших шкірних неприємностей. Її теж потрібно наносити локально на запалення, давати підсохнути і залишати на ніч – до ранку твоя проблема зникне або, принаймні, значно зменшиться.

Настоянка стручкового перцю

Ціна: близько 9 гривень

Якщо у тебе випадає волосся або ти просто хочеш прискорити його ріст, зверни увагу на настойку червоного стручкового перцю. Наноси її обережно, тільки на корені волосся, не допускаючи попадання на шкіру обличчя і, тим більше, в очі, одягай на волосся шапочку і укутують рушником. Насолоджуйся приємним теплом годину-півтора і мій голову, як зазвичай. За рахунок прискорення кровообігу, ця настоянка “будить” сплячі цибулини волосся, зміцнює і помітно прискорює їх зростання.

Кокосове масло

Ціна: близько 50 гривень

Поки на коренях волосся “працює” настоянка стручкового перцю, по всій довжині і на кінчики можна нанести розігріте в долонях кокосове масло. Крім приголомшливого аромату, який залишиться на твоєму волоссі, масло наситить його, зробить м’яким і блискучим.

П.С. Кокосове масло можна використовувати не тільки на волоссі, але і на шкірі – наносити в чистому вигляді або змішувати зі звичайним молочком для максимального харчування. Масаж обличчя, зроблений із застосуванням кокосового масла, підійде дівчатам з сухою, в’янучою шкірою, а ось власницям проблемної шкіри варто обмежитися нанесенням його на тіло і волосся.

Бадяга

Ціна: близько 7 гривень

Порошок прісноводної губки бадяги – порятунок для тих, хто хоче позбутися від шрамів пост-акне, синців і просто освіжити шкіру. Бадягу потрібно розвести з водою до пастоподібної консистенції, нанести на шкіру, уникаючи області очей і губ, залишити на 7-10 хвилин і змити прохолодною водою. Врахуй, що ця “б’юті-процедура” супроводжується легким поколюванням і почервонінням, яке зберігається ще кілька годин. Логічно, що проводити її найкраще перед сном або в вихідний, щоб дати шкірі заспокоїтися.

Ацетилсаліцилова кислота (аспірин)

Ціна: близько 10 гривень за пластинку

Наші бабусі використовують ці таблетки під час консервації, а ми можемо зробити з них ефективну очищающе-відбілюючу маску. Для цього потрібно розтовкти дві таблетки в порошок, додати до нього столову ложку несолодкого грецького йогурту і нанести на шкіру, уникаючи області очей. Змивши маску через 15 хвилин, ти приємно здивуєшся – шкіра стане помітно чистішою і гладкішою.

Вітамін Е в капсулах

Ціна: близько 9 гривень

Універсальний живильний засіб, який підходить не тільки для прийому всередину. Можна проколоти м’яку капсулу голкою і нанести на сухі ділянки шкіри, а також на губи, лікті і нігті. Якщо робити це регулярно, нігті зміцняться, перестануть розшаровуватися, а кутикула буде виглядати більш доглянутою.

Джерело: zdorovia.com.ua