Топ-5 причин почати займатись спортом вже сьогодні

24 Березня 2016 16:02

Тренажерний зал, ранкові пробіжки, правильне харчування, здоровий спосіб життя – ці слова зараз на слуху. Тим не менш, не кожного вони змушують залишити в минулому свій малорухливий спосіб життя. Якщо ти хочеш тримати себе в формі і зберігати гарне здоров’я, подивися на основні переваги активного способу життя.
Почніть зміни

1. Хороше самопочуття
У людей, що ведуть активний спосіб життя, здоров’я, як правило, міцніше, ніж у тих, хто спортом не займається. І це не випадково: заняття спортом покращують роботу серця, нормалізують кров’яний тиск, покращують імунітет, а також покращують мозкову активність і уповільнюють процеси старіння.

2. Нормалізація ваги
Спорт допомагає досягти комфортної здорової ваги. Одним з приємних наслідків регулярних тренувань стає придбання здорових звичок у їжі – людина припиняє як недоїдати, так і зловживати їжею, активізує тільки здоровий апетит, коли організму дійсно потрібна підзарядка.

3. Гарний настрій
Під час занять спортом в мозку людини синтезується гормон дофамін, який відповідає за відчуття задоволення і щастя. Саме тому, люди, які ведуть активний спосіб життя, частіше перебувають в хорошому настрої і легше справляються з щоденним стресом.

4. Впевненість в собі
Регулярні фізичні заняття роблять людину сильнішою як особистість. Зовнішні зміни, контроль над собою і подолання своїх слабкостей підвищують упевненість в собі, віру в свої сили, розвивають силу волі і підвищують самооцінку.

5. Тонус м’язів
Фізичні вправи допомагають тримати м’язи в тонусі, зміцнюють м’язовий корсет, що робить тіло більш сильним і витривалим. А це, знову ж таки, сприяє зміцненню здоров’я.

Джерело: zdorovia.com.ua