ТОП 5 солодощів, які допомагають не погладшати

28 Березня 2016 11:20

ТОП 5 сладостей, которые помогают не располнеть

1. Мед. На відміну від цукерок або тістечок, мед містить дуже багато корисних речовин. Наприклад, фолієва і пантотенова кислота, вітаміни В2, В3, В6, С, а також кальцій, магній, залізо, фосфор. Тому якщо вам не протипоказаний мед, то прекрасний початок дня для вашого організму – склянку теплої води з часточкою лимона і 1 ч. ложкою меду, пише “Країна Здоров’я

2. Чорний шоколад (70% какао) містить триптофан. Це амінокислота, з якої утворюється серотонін – джерело гарного настрою. Зверніть увагу на склад шоколаду. Шкідливий вміст пальмового масла, жири якого наш організм не засвоює. Корисно какао-масло. Воно тане при температурі 33 ° С, а температура долонь – 31 С, тому вираз “справжній шоколад тане в роті, а не в руках” відповідає дійсності.

3. Зефір навряд чи можна назвати дієтичним продуктом, тому що в ньому багато цукру. Але через пектин – натуральний сорбент, який виводить з організму токсичні речовини і знижує рівень холестерину в крові, краще з’їсти один зефір, ніж шматок солодкого пирога.

4. Мармелад. Все залежить від складу. Добре, якщо в нього входить агар-агар – желеутворююча речовина, яка, як і пектин, допомагає вивести токсини з організму. Крім того, агар-агар містить мінеральні солі і нормалізує роботу печінки.

5. Сухофрукти. На відміну від тортів і цукерок, в сушеному інжирі, родзинках і куразі присутні клітковина, вітаміни і мікроелементи. Наприклад, фініки, в яких знаходиться велика кількість вуглеводів, допоможуть відновити сили під час напруженого робочого дня.