Це чорний день: після вибухів в Брюсселі прем’єр Бельгії заявив про загрозу нових терактів

22 Березня 2016 15:50

Бельгія постраждала від боягузливих і жорстоких терактів, заявив прем’єр-міністр країни Шарль Мішель під час виступу зі зверненням після серії вибухів у Брюсселі.

“Те, чого ми боялися, сталося. Наша країна постраждала від боягузливих та жорстоких терактів”, – зауважив він, передає Європейська правда з посиланням на RTBF.

Він наголосив, що уряд країни намагається убезпечити інші місця, які можуть стати епіцентром наступних атак.

Як повідомляє AP, Мішель зазначив, що влада країни побоюється нових терактів. Контроль на кордонах країни вже посилили.

За словами прем’єра, постраждалих, в тому числі іноземців, евакуюють до різних лікарень. Внаслідок терактів є багато мертвих.

Він назвав вибухи в Брюсселі “сліпими, жорстокими та боягузливими” і додав, що цей день став трагічним, чорним днем, передає BBC.Водночас Мішель закликав громадян зберігати спокій та бути об’єднаними, щоб протистояти атакам. “Ми стежимо за розвитком ситуації кожну хвилину”, – наголосив він.

Раніше повідомлялося, що в аеропорту Брюсселя сталося кілька вибухів. Також, вибух прогримів на станції метро Маальбек. У соцмережах вже почали з’являтися перші знімки з місця події, на яких видно, як з входу на станцію валить густий дим.

Вибуховий пристрій знайшли у будівлі керівної інституції ЄС – Єврокомісії, офіс ЄКрекомендував персоналу залишатися вдома або у своїх робочих кабінетах.

За даними Міністерства охорони здоров’я Бельгії, понад 30 поранених в аеропорту Брюсселя перебувають у важкому стані. Внаслідок теракту у брюссельському метро загинули 15 осіб, жертвами вибухів в аеропорту стали 11 осіб.

Джерело: nv.ua