У Києві маршрутки замінять великими автобусами (список маршрутів)

21 Березня 2016 13:12
kanzas.ua

kanzas.ua

До кінця року з’явиться 19 маршрутів від спальних районів до центру

У столиці настане масштабна транспортна революція. До кінця цього року міська влада планує запустити 19 нових автобусних маршрутів, які з’єднають віддалені спальні житлові масиви з центром міста. За словами директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Олександра Козловського, перевозити пасажирів на цих маршрутах будуть 12-метрові автобуси з кондиціонерами і місткістю не менше ста осіб.

В АВТОБУСАХ. “За нашими підрахунками необхідно закупити близько 170 автобусів (один коштує близько $120 тисяч). Що ж стосується ціни проїзду, то в звичайному режимі рух буде 3 гривні, а в режимі експрес – 4 гривні (зупиняється не на всіх зупинках і на вимогу пасажирів)”, – пояснює Козловський і додає, що в кінці травня буде оголошено відкритий конкурс для перевізників на право обслуговувати нові маршрути

За словами експерта з транспорту Олександра Кави, в “Київпастрансі” є багато автобусів, які не експлуатуються і які можна було б відремонтувати, а не закуповувати нові.

“У Києві, на відміну від інших міст, рухомий склад працює набагато менший термін, близько 8-10 років. Та й 12-метрові автобуси на багатьох маршрутах будуть неефективні і краще пускати 18-метрові. До слова, якби місто попрацювало над контактною мережею, то деякі маршрути можна було б покрити тролейбусами”, – пояснює Олександр Кава.

1_433

ЗАКРИЮТЬ. Крім відкриття нових автобусних маршрутів, міська влада має намір закрити 6 таксомоторних маршрутів – №№196, 501, 564, 548, 404 і 458. “Цілком імовірно, що закриємо їх в найближчий місяць. Вони дублюють основні магістральні маршрути”, – говорить Олександр Козловський.

Однак, за словами начальника комунальної служби перевезень КМДА Сергія Савтиря, ці маршрути в списку на закриття далеко не останні. “На сьогоднішній день в столиці 171 таксомотроний маршрут, але в планах протягом двох-трьох років закрити близько 80 маршрутів. Наприклад, в минулому році вже закрили 14 маршрутів, а до кінця цього року закриють близько 12. Це робиться для того, щоб поміняти всю транспортну схему Києва. Приміром, щоб на всіх магістральних маршрутах, таких як проспект Перемоги чи Григоренко, працювали не маршрутки, а автобуси”, – говорить Сергій Савтирь.

Джерело: Сегодня