У Києві проведуть фестиваль історичного кіно

16 Березня 2016 14:29

без текста

З 8 по 10 квітня в Києві проведуть третій фестиваль історичного кіно. І вже втретє він традиційно буде проходити у Київській фортеці – у Мультикультурному центрі “Креативна Фортеця”.

“Це не випадково, адже Київська фортеця – унікальний фортифікаційний комплекс, який було засновано в 18-19 ст. Це найбільший в Європі фортифікаційний комплекс. І це місце, яке у різні історичні періоди відвідали багато видатних особистостей, які залишили свій слід в історії. У Київській фортеці навіть стіни дихають історією”, – говорить в.о.Генерального директор НІАМ “Київська фортеця” Оксана Новікова-Вигран.

“Фестиваль історичного кіно не є комерційним. Організатори проводять його за власний рахунок без підтримки спонсорів, донорів, меценатів, на жаль, без державної та муніципальної підтримки. Проте ми впевнені, що сьогодні фестиваль саме історичного кіно, як ніколи потрібний. Адже перегляд такого кіно – це не тільки відпочинок і розвага. Історичне кіно несе в собі велику просвітницьку та виховну складову”, – розповідає організатор і координатор фестивалю Інна Гончарова.

У 2016 році програму фестивалю розділено на три частини: програму повнометражного історичного документального кіно, програму короткометражного історичного документального кіно та програму історичних ігрових фільмів. Голова журі фестивалю: кінорежисер Іван Канівець.

Джерело: gazeta.ua