У Києві з’явиться мандрівна книгарня

17 Березня 2016 14:48

6

Столична книгарня вирішила продавати книжки із пересувної крамнички. 10% прибутку від продажів підуть на поповнення фондів дитячих бібліотек.

Унікальний для Києва проект зареєстрували на сайті спільнокошту Bigggidea. Тут всі охочі “скидаються” грошима на цікаві стартапи.

“Велокнигарня — пересувна точка продажу книг,яка допоможе нести книгу городянам. Всім відома практика “якщо гора не йде до Магомета, Магомет іде до гори”, – розповідають ініціатори.

За їхніми словами, коло їхнього незвичайного магазину пануватиме одвічне читацьке свято. Вони запланували книжкові лотерейки, літературні конкурси та інші тематичні івенти.

Активні книжкарі таким чином сподіваються привернути увагу до проблеми “найменш читаючого” у Європі суспільства. Вони прагнуть довести, що книги – це зовсім не нудно, і навіть, інколи, спортивно.

Ідея велокнигарень – не нова. Вони є на вулицях Німеччини, Англії, Польщі. Навіть у Львові можна спостерігати щось подібне. Для виробництва триколісної конструкції та поличок їм треба 20 тисяч гривень, майже сім із яких – вже зібрано.

Джерело: znaj.ua