Україна повинна відновити виплати пенсії Азарову – понад 17 тис. грн щомісяця

10 Березня 2016 09:12

3

Апеляційний суд Києва виніс рішення про розблокування пенсійного рахунку екс прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Відповідне рішення суду розміщене в Єдиному реєстрі судових рішень. Згідно йому колегія у складі п’яти суддів (Ст. М. Лашевич, О. В. Бець, В. П. Глиняний, О. Б. Присяжнюк і Д. М. Сокуренко) винесли постанову про скасування рішення судді Печерського районного суду Києва від 21 грудня 2015 року, згідно з яким було задоволено клопотання старшого слідчого Генпрокуратури Крупка А. О. про арешт пенсії особи.

Цією особою, за даними “Української правди” є Микола Азаров.

Зазначається, що особа перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду в Шевченківському районі Києва і з 6 лютого 2008 року отримує пенсію, призначену відповідно до норм Закону “Про статус народного депутата” в розмірі 17252,84 грн. Виплата здійснюється 11 числа кожного місяця шляхом перерахування суми на рахунки в ПАТ “Ощадбанк” ТВБВ 10026/159.

Колегія суддів винесла рішення, керуючись тим, що арешт може бути накладений тільки на майно, яке вже знаходиться у власності підозрюваного чи засудженого. В даному випадку арешт накладено не на майно, а на право підозрюваного отримувати пенсію, що є неприпустимим, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що постанова апеляційного суду не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, раніше суд Європейського Союзу виніс рішення в об’єднаному справі Миколи Азарова та Олексія Азарова проти Європейської ради щодо скасування санкцій Євросоюзу проти них.

Зазначимо, санкції проти чиновників команди Януковича були введені 29 квітня 2014 року, у зв’язку з висунутими їм звинуваченнями в незаконному привласненні коштів держбюджету. У санкційний список були включені 22 людини, в тому числі Віктор Янукович і Микола Азаров.

Зокрема, як повідомили раніше в ГПУ, в Ліхтенштейні заблоковано кошти екс-прем’єра Азарова на суму 0,5 млн дол.

Джерело: 112 ua.