Український фотограф розкрив в своїх роботах «таємницю киян»

23 Березня 2016 10:54

На знімках Едуарда Странадка – Київ, який за останній рік став суворішим і сумнішим. Став майже військовим містом країни, що воює. Війна змінила не тільки навколишнє, але, в першу чергу, внутрішній світ кожного. Як би ми не хотіли створювати враження, що залишаємося в мирному часі, правда в тім, що життя вже не буде таким, як учора.

Київ вже інший. Спостережливість майстра, тонке відчуття духу епохи та метаморфоз у настроях людей закарбувалися на світлинах. Спроба поєднати часові простори минулого й свіжого майбуття, дослідити ментальність київської інтелігенції, знайти те, що філігранно різнить її від інтелігенції інших мегаполісів, вдалася. Старандку, мабуть, більш, ніж іншим фотографам.

Документальний світлопис сучасності і є тим посланням для прийдешніх поколінь, які прагнутимуть будь що розгадати таємницю киян. Попри зовнішню релаксацію й бездіяльність, вони концентровані та зібрані зсередини. В легких, відносно спокійних поглядах зненацька схоплених фотомайстром, за зовнішнім шармом прочитується готовність діяти. «Ось такими вони були», – скажуть дослідники нашої історії через сто років.

Стиль майстра не має нічого спільного з медитативним вештанням вулицями на своїй хвилі. Странадко живе безкінечністю обміну з іншими людьми, його капітал – відчуття стилю та форми. І, що важливо, ці фотографії повертають світу загадковість.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: cultprostir.ua