Вчені: Шестигодинний сон може бути гірше безсоння

22 Березня 2016 11:12
Ученые: Шестичасовой сон может быть хуже бессонницы

Вчені з Пенсільванії зробили висновок, що сон протягом 6 годин впливає на людський організм гірше, ніж навіть безсоння. Був проведений експеримент за участю 48 людей віком 21 – 38 років.

Респондентів розділили на 4 групи. Перша група спала по 4 години на добу, учасники другої підгрупи – по 6 годин, а третій – по 8 годин. Остання група на кілька діб взагалі залишилася без сну. Зрештою, учасники, які спали по 8 годин, показали найкращі результати роботи головного мозку. Не найкращі результати були у респондентів, які спали по 4 години.

Але найбільш вражаючими стали дані про активність головного мозку людей, що спали на добу саме по 6 годин. Як з’ясувалося, зазначена група учасників показує самі негативні результати за всіма проведеними когнітивними тестами.

Такі ж результати дала група, яка взагалі була позбавлена сну. Цікаво ще й ті, що спали по 6 годин навіть не помічали жодних змін у своєму організмі і не скаржилися на погане самопочуття. Хоча зміни при цьому були відзначені і не дуже хороші.

globalscience.ru