Ви те, в що самі вірите: дещо про синдром весняної самотності

4 Березня 2016 10:25

Навесні зростає кількість закоханих, на вулицях постійно зустрічаються парочки, які не зводять один з одного очей, в парках в найзатишніших куточках лунають поцілунки і ніжні визнання … Однак не можна не відзначити і іншу тенденцію – багато хто починає страждати від синдрому весняної самотності, нічим не зрозумілого і практично невиліковного. Постараємося розібратися в таємниці походження цього цікавого явища.

Ви те, в що самі вірите
Вже давно відзначено, що весна – це чи не найромантичніша пора. Однак багато хто саме в ці місяці, коли все розпускається і цвіте, починають відчувати неясне відчуття самотності. І для цього навіть не завжди є привід – здавалося б, сім’я, близькі, друзі … Але почуття непотрібності, туги і прагнення до чогось іншого не приймає ніяких доказів і вимотує вас, приводячи в депресію і змушуючи не помічати всієї краси пробудження природи.

В першу чергу звернемося до фізіологічних особливостей нашого організму. Всю зиму він відчував гостру нестачу сонця, відсутність достатньої кількості вітамінів. Ні для кого не секрет, що в цей період ми особливо гостро відчуваємо втому, нам потрібно більше часу для сну. Однак зимові місяці організм проводить в боротьбі, не даючи собі послаблень. З приходом весни всі процеси, що відбуваються всередині нас, починають передчувати швидке полегшення і дозволяють собі щось на зразок перепочинку. Передчуття фінішу завжди трохи розслабляє, і вкрай важливо в такі моменти змусити себе перетерпіти цей період, дійти до кінця.

Однак крім сигналів втоми, які подає наш організм, і які ми відчуваємо у вигляді занепаду сил і відчуття туги, є й інші причини. З них основними, загальними для більшості, є дві.

Перша – це, як не дивно, свято восьмого березня. У цей і попередній йому дні всі починають посміхатися і вітати представниць прекрасної статі, все навколо наповнюється оберемками квітів, в повітрі розливається чарівний аромат троянд, хризантем … Що не так з цією чарівною картиною? А то, що у багатьох хвилинна радість змінюється розчаруванням. Більшість жінок любить отримувати квіти, але найвищою радістю вважається квітка, піднесена просто так, без приводу. У звичайному житті багато хто звик до того, що такі чудеса трапляються вкрай рідко і заховали почуття досади глибоко всередину, звикнувши не звертати на неї уваги. Однак напередодні восьмого березня, спостерігаючи за ліквідацією асортименту квіткового ринку, дівчата знову згадують про свої нереалізовані бажання і починають страждати від того, що чоловіки їх не розуміють.

Друга причина теж неочевидна. Почуття самотності пояснюється тим, що зміна гардероба у дерев супроводжується періодом, коли вони стоять голі, позбавлені і пухнастого снігового покриву, і кокетливої зелені. І ці чорні гілки і викликають в душі почуття щемливої самотності, з яким практично неможливо боротися. Вони настільки беззахисні, що увергають людей в зневіру. На щастя, вже дуже скоро набухають бруньки, з’являються перші листочки і на обличчях тих, хто ще буквально вчора не міг позбутися від туги, з’являються боязкі усмішки, а в очах з’являється блиск надії і очікування чогось чудесного.

Джерело: zdorovia.com.ua