Як виглядає чашка чаю у різних країнах світу

6 Березня 2016 10:10

Схоже, чай люблять у всьому світі. Але уявлення про те, як правильно готувати, подавати і навіть пити його, абсолютно різні.

Японія

ejstanz

Чай «матчу» робиться з подрібнених високоякісних листя зеленого чаю.

Індія

curioustealtd

На фото — чай «дарджилінг». Він вирощується в гірській частині Індії, в Гімалаях.

Великобританія

ee24

Британці люблять додавати в чорний чай молоко для кремового кольору.

Туреччина

captain.orange

Чай подається в маленьких скляних стаканах з шматочками цукру.

Тибет

binbinstudiо

Тибетський чай готують з молоком, маслом яка і сіллю. На смак він гіркий.

Марокко

Liz Mochrie

Тут дуже люблять пити зелений чай з м’ятою.

Гонконг

herringinfurs

В чай додають згущене молоко, а подають його холодним або з шматочками льоду.

Тайвань

daniel5203

Цей чай подається і гарячим, і холодним, головне — кульки з тапіоки.

США

Reese Derrenberger

Тут люблять чорний чай з цукром і лимоном. Для ніжності можуть додати соду.

Росія

krasovskayajulia

Улюблений сорт чаю — чорний. І міцніше.

Пакистан

wikipedia

Чай «масала» готується зі спеціями і вершковим маслом.

Таїланд

amy

Тут напій готують з різних тайських трав, молока і льоду.

Китай

Марія Мельникова

Улюблений чай китайців — «пуер». Він продається у вигляді щільних кубиків або кульок.

Єгипет

onceuponakitchen

Тут люблять чорний несолодкий чай. На весіллях подають чай з гібіскусу.

Монголія

tea-terra

У Монголії чай готують у плоскої металевої каструлі з молоком і сіллю.

Аргентина

Juan Pablo Olmo

Аргентинці люблять мате — напій, багатий вітамінами і антиоксидантами.

Південна Африка

Lyle Nel

Тут п’ють ройбуш — яскраво-червоний, з м’яким і солодким смаком.

Мавританія

Evan Bench

Мавританський чай п’ють з трьох чашок — від несолодкого до солодкого.

Малайзія

iezuanajmin

Спінений чорний чай з цукром і молоком. П’ють його холодним замість десерту.

Кувейт

tobyg88

У Кувейті п’ють листяний чорний чай з кардамоном і шафраном.

Катар

elmeem_alsuwaidi

У цій країні чай двічі кип’ятять з молоком і тростинним цукром.

За матеріалами: buzzfeed