Як вивчити англійську самостійно?

3 Березня 2016 15:15
girnyk.com.ua

girnyk.com.ua

Іноземну мову вивчити дуже важко, якщо, звичайно, ви вже не володієте кількома мовами, власною системою вивчення і унікальною пам’яттю. В інших випадках – результат швидко ви не отримаєте. Скільки б вам не обіцяли, що вивчити англійську можна за кілька місяців – не вірте.

Що робити?

1. Кращий спосіб домогтися швидкого результату – повне занурення в іншомовне середовище. Їдьте за кордон, наприклад, – в Лондон! Пориньте в абсолютно чужу мовну культуру, щодня спілкуйтеся з живими англійцями, дивитеся англомовні телепередачі, читайте англомовну пресу. Влаштуйтеся на роботу, де всі говорять по-англійськи! Життя і бажання заробити змусить вас вивчити «мовний мінімум» в найкоротші терміни. Приблизно за рік-півтора. Але, як стверджують фахівці, цей спосіб допомагає не всім: дуже схоже на спробу навчити плавати людини, кинувши його в ополонку…

2. Знання мови – це вміння, необхідність і можливість користуватися мовою постійно. Тому вам необхідна постійна мовна практика будь-якими засобами! Саме так вчать мову маленькі діти, які здатні в юному віці опанувати відразу кількома мовами, не вивчаючи їх, а «відчуваючи» і використовуючи кожне нове вивчене слово. Кожне нове слово освоюється «у справі» – інакше воно тут же забувається.

3. Вчіться розмовляти. Пробуйте вивчати розмовну мову так, як робили це в дитинстві, вивчаючи рідну. У міру природної необхідності ви освоїте пристойний словниковий запас, без якого не зможете пояснити елементарні поняття. Рівень розмовної мови – це основа спілкування і критерій знання мови взагалі.

4. Шукайте можливість якомога частіше розмовляти з носіями англійської мови. Знайдіть собі співрозмовників в англомовному середовищі – по телефону, по «Скайпу», «Твіттеру»… Сьогодні на кожному кроці можна зустріти англомовного іноземного студента, з яким можна зав’язати цілком практичні мовні відносини. Іноземні туристи – теж люди, яким хочеться спілкуватися, і вони будуть вам дуже корисні в підвищенні практичних навичок мови.

5. Почніть читати газети і книги англійською. Краще – з простеньких дитячих брошур. Спочатку буде важко навіть з такою літературою, але з часом для вас романи великого британського майстра слова Бернарда Шоу стануть зрозумілими і доступними. А головне – ви будете відчувати повагу до себе: ви читаєте велику англійську літературу в оригіналі! Просто дайте собі слово – взагалі не читати російською якийсь час!

Джерело: dobri-porady.pp.ua