Які продукти врятують від інсульту

16 Березня 2016 09:20

Італійські вчені встановили, що продукти, багаті на калій здатні попередити виникнення такого грізного захворювання, як інсульт.Проводьте профілактику

Висновки фахівців засновані на результатах наукових досліджень, проведених під керівництвом Ланфранко Д’Еліа з Університету Неаполя. Вчені провели аналіз результатів 11 міжнародних досліджень, в яких брало участь понад 247 500 тисяч добровольців.

Всі учасники експериментів заповнювали анкети з зазначенням своїх харчових пристрастей. У деяких дослідженнях у добровольців визначався рівень калію в сечі. Протягом усього дослідження, яке тривало 19 років, фіксувалися випадки інфаркту та інсульту в учасників.

Ланфранко Д’Еліа і його колеги прийшли до висновку: ризик виникнення інсульту знижується на 21%, при щоденному надходженні в організм калію в кількості 1640 мг, а це відповідає 1,15 мільйона врятованих життів.

Визначити статистично достовірну залежність між добовим споживання продуктів, що містять калій і розвитком серцево-судинної патології, фахівцям не вдалося.

Дослідники встановили, що добова потреба в калії повинна становити не менше 4700 мг.

Для довідки: калій міститься в цитрусових, насінні соняшнику, бананах, картоплі, яблуках зелених сортів, меді, моркві, часнику, чорній смородині, помідорах, бобових культурах, а також у рибі і молочних продуктах.

Джерело:zdorovia.com.ua