10 книг, які допоможуть прокачати мозок

23 Квітня 2016 13:23

Докладні інструкції, як поводитися з мозком, щоб він працював без збоїв і видавав геніальні рішення, містяться в книгах, які наш сайт зібрав для вас. Треба тільки запастися терпінням і оптимізмом і приступити до виконання вправ.

«Твій вільний час»,
Віктор Болховітінов

Як відомо, хочеш потренувати мозок — вирішуй задачки з математики. В цьому радянському збірці зібрані завдання, досліди, ігри, головоломки та кросворди. Вони свого часу були опубліковані в журналах «Техніка — молоді», «Юний технік», «Наука і життя».

«Ейнштейн гуляє по Місяцю. Наука і мистецтво запам’ятовування, Дж. Фоер

У книзі розповідається про 12 місяців, які він провів, намагаючись осягнути» свою пам’ять — її внутрішні механізми, природні способи захисту, прихований потенціал — і натренувати її.

«Розвиток мозку. Як читати швидше запам’ятовувати краще і досягати великих цілей», Р. Сайп

Це зібрання перевірених часом рецептів, які на перший погляд здаються банальними, зате працюють ефективно, так що тобі вже здається, ніби і не було ніяких проблем з пам’яттю.

«Супертренажер для мозку»,
Ч. Філліпс

В цій книзі зібрана майже сотня різних головоломок для розвитку і тренування інтелекту. Спочатку прості вправи на розминку, потім просунуті «тренажери», а у фіналі — справжній «Біг з перешкодами». Все це перемежовується цікавими фактами про мозок.

«Головоломки Шерлока Холмса»,
Річард Ст. Галланд

Для дітей також є цікаве. У цій книзі їх чекають всілякі загадки і головоломки всіх рівнів: від елементарних до тих, над якими ламав голову навіть неперевершений Шерлок Холмс.

«Навчи свій мозок працювати»,
М. Макдональд

Ця книга пояснить читачеві, чому він закохується або піднімається з ліжка рано вранці, як і навіщо правильно харчуватися, ніж «підзарядити» мізки, коли це потрібно, і як поліпшити свою пам’ять. Автор узагальнює і пояснює новітні досягнення нейробіології, психології та науки про харчування. Чудова настільна книга з радами.

«Японська система розвитку інтелекту і пам’яті», Р. Кавашима

Японський учений, фахівець з нейрофізіології Рюта Кавашима розробив 60-денну програму з простих логічних завдань, які стимулюють роботу «сірих клітинок».

«Супертренинг для мозку»,
Т. Хорн, С. Вуттон

Тут пропонуються практичні вправи, головоломки, ігри і тести, які допомагають розвивати інтелект. Автори також дають деякі поради з приводу харчування і способу життя.

«Мозок. Інструкція по застосуванню», Д. Рок

У книзі йдеться про те, чому наш мозок відчуває себе перевантаженим і що робити, щоб розгойдати розумові можливості; як зберігати спокій у будь-якій ситуації і приймати єдино вірне рішення.

«Зарядка для мізків. Підвищуй свій IQ!», Джоел Леві

Мозок можна тренувати так само, як і тіло, збільшуючи можливості пам’яті, підвищуючи аналітичні здібності і швидкість мислення. У книзі зібрані тести, які покажуть рівень вашого IQ і виявлять ті сфери, в яких вам потрібна тренування, і пропонуються нескладні вправи в цих напрямках.

Джерело фото на превью: tikihumor, dobri-porady.pp.ua