10 незвичайних смакових поєднань, які варто спробувати

29 Квітня 2016 15:15

Полуниця і шпинат, мед і твердий сир, м’ясо і ягідний джем – ось лише деякі варіанти, які можуть назавжди змінити ваші кулінарні вподобання. Спробуйте!

Незвично смачно

Незвично смачно

1. М’ясо + ягідний джем

Багато хто до цих пір не уявляють, як можна їсти м’ясо з ягодами. А тим часом у багатьох країнах світу це поєднання вважається класичним. Спробуйте подати до стейку або запеченої свинини брусничний або журавлинний джем – впевнені, цей смак запам’ятається вам надовго.

2. Баклажани + мед

Баклажани з медом – це щось новеньке! А ось в сонячної Андалусії це поєднання вважається майже класичним. Просто обсмажте баклажани звичним способом і полийте їх медом – пальчики оближете!

3. Грейпфрут + рукола + сир

Ми звикли бачити рукколу в складі овочевих салатів, а ось поєднання з грейпфрутом здається не зовсім звичайним. Але якщо до соковитою цитрусової м’якоті додати ще й козячий сир, то впевнені, що вам ще не раз захочеться спробувати такий простенький, але смачний салат.

4. Полуниця + огірок

Не за горами полуничний сезон. А значить, саме час спробувати щось новеньке. Як щодо незвичайного, але дуже оригінального поєднання – полуниці і огірка? З ними можна приготувати солодкі тости, освіжаючу ароматизовану воду або дуже смачний салат.

5. Диня + шинка

Здавалося б, ці продукти зовсім не поєднуються між собою. А тим часом шинка з динею – це традиційна італійська літня страва, яку подають як на офіційних прийомах, так і на домашніх обідах. Спробуйте, це дуже смачно.

6. Креветки + ананас

Солоні креветки і соковита, солодка м’якоть ананаса – нам це поєднання може здатися дивним і незвичайним, а ось в азіатській кухні воно вважається цілком традиційним. Спробуйте приготувати з цих інгредієнтів легкий і ніжний салат або приголомшливо смачні шашлички.

7. Полуниця + шпинат

Ще одне незвичайне поєднання в нашій добірці – це полуниця і шпинат. Крім того, що це дуже смачно, це ще й корисно, адже і полуниця, і шпинат – безцінна криниця вітамінів, мінералів і мікроелементів.

8. Авокадо + персик

Ніжна персикова м’якоть і густий, маслянистий смак авокадо – це поєднання, яке обов’язково варто спробувати цього літа. Просто розімніть м’якоть авокадо в пюре, намажте на хрусткий тост, а зверху викладіть часточки персика – це дуже смачно.

9. Сир + мед

Ми звикли їсти сир в складі бутербродів на сніданок, а ось поєднання цього продукту з медом багатьом може здатися дивним. А ось в Італії або у Франції цим нікого не здивуєш – мед там подають практично до кожної сирної тарілці.

10. Полуниця + авокадо

Ну і якщо вже ми включили до збірки авокадо і персик, то не можемо залишити без уваги і інша незвичайна, але не менш смачне поєднання – авокадо і полуницю. Рекомендуємо в “полуничний” сезон приготувати з цих інгредієнтів тости, смачний салат або живильний смузі.

Джерело:zdorovia.com.ua