13 книг, які змінять уявлення про гроші

7 Квітня 2016 17:07

Популярний інтернет-портал назвав тринадцять книг, які змінювати уявлення про гроші і підкажуть, як досягти фінансової незалежності.

Кожна з представлених книг переверне свідомість і навчить корисним фінансовим звичкам. Крім того, подарують натхнення, щоб змінити своє життя і стати по-справжньому успішним, пише Business Insider.

1. Думай і багатій, Наполеон Хілл

Книга є результатом двадцятирічного дослідження більше п’ятисот мільйонерів, які досягли успіху самостійно.

Автор розкриває тринадцять секретів успіху і вказує головні причини невдач, які криються, в першу чергу, тільки в нашій голові. Хілл дає поради, як позбутися психологічного бар’єру і почати діяти.

2. Як мислять багаті, Стів Сейболт

Після проведення тисяч інтерв’ю з мільйонерами і мільярдерами, Сейболт виявив одну важливу річ: щоб стати багатим, потрібно мислити як багач.

У своїй книзі він розкриває секрети правильного мислення і стверджує, що абсолютно кожен може досягти фінансового успіху.

3. Найбагатша людина у Вавилоні, Джордж Клейсон

Майже століття тому Клейсон розписав у своїй книзі про секрети багатства.

Він розповідає головні правила, які допоможуть у досягненні фінансової незалежності, і пояснює необхідність інвестування в себе.

4. Керівництво розумного інвестора. Надійний спосіб отримання прибутку на фондовому ринку, Джон Богл

Американський підприємець і один з найуспішніших інвесторів впевнений, що правильне інвестування – найбільш ефективний спосіб заробітку.

Як пише Богл, успішне інвестування вимагає дисципліни і терпіння. Володіючи цими якостями, не важко заробити на індексних фондах.

5. Ви – гроші: Живіть як багач, навіть якщо ви не такий, Фарнуш Торабі

У своїй книзі Торабі вчить, як виглядати багатим, отримувати максимум і при цьому не розоритися.

Перший секрет криється в правильному зберіганні грошей та балансі між витратами і економією. Крім того, автор вчить правильно розподіляти витрати, поділивши бажання на кілька категорій.

6. Багаті звички: щоденні звички заможних людей, Томас Корлі

Виходячи з п’ятирічного спілкування, як з бідними, так і з заможними людьми автор прийшов до висновку, що шлях до фінансового успіху лежить через наші звички.

Корлі впевнений, що майже у кожного є як багаті звички, так і бідні, тому ключ до успіху криється в тому, щоб перших було більше. Ця книга допоможе краще пізнати себе та змінити своє мислення.

7. Багатий Тато, Бідний Тато, Роберт Кійосакі

Американський мультимільйонер розповідає історію двох батьків з різних соціальних класів, щоб показати чому вчать дітей багаті батьки – і не вчать бідні.

Кійосакі впевнений, що показник багатства – це не те, скільки ви заробляєте, а те, скільки ви можете заощадити.

8. Захоплення — це бізнес. Як заробляти на тому, що вам подобається, Гарі Вайнерчук

Американський підприємець впевнений, що можна заробляти на своєму хобі. В добу інтернету та соціальних мереж кожен може побудувати не просто бізнес, але і створити бренд.

Вайнерчук впевнений, що його книга припаде до душі тим, хто ненавидить свою роботу і бажає змінити своє життя.

9. Мільйонер – автоматично, Девід Бах

Ця книга розповідає, що головна складова фінансового успіху – правильний розподіл грошей і заощадження.

Свої секрети автор розкриває через історію родини, яка змогла купити будинок, вивчити двох дітей і вийти на пенсію з мільйоном доларів на банківському рахунку.

10. Сила бідності, Джон Деймонд

Засновник бренду FUBU розповідає свою історію успіху, коли він зміг перетворити сорок доларів в шість мільйонів.

За словами Деймонда, саме порожні кишені і бажання успіху є найкращою мотивацією. Яким би маленьким не був банківський рахунок, його можна перетворити на величезний статок.

11. Думай як мільйонер, Харв Екер

Різниця між багатими і бідними людьми не полягає в їх освіті, вихованні, навичках, удачі або роботі, упевнений Екер. Вся справа в мисленні, адже заможні люди дивляться на світ абсолютно інакше.

Автор впевнений, що кожен може змінити свої думки і навчитися корисним звичкам багатих людей. Саме в таких, здавалося б, дрібницях криється секрет успіху.

12. Ви можете домовитися про все, Херб Коен

Ця книга розповідає про те, що домовитися про рівень своєї зарплати може небагато людей, але цей навик необхідний для фінансового просування.

Секрет криється в тому, що люди отримують оплату, про яку змогли домовитися, а не яку заслужили. Тому такий корисний навик, як вміння домовитися, допоможе досягти фінансового успіху.

13. Психологія інвестицій. Як перестати робити дурниці зі своїми грошима, Карл Річардс

Багато хто з нас приймав неправильні рішення щодо фінансових витрат, але мало хто замислювалися, чому він це зробив.

У своїй книзі Річардс описує популярні помилки, які роблять люди зі своїми грошима, і дає поради, як виправити свою поведінку.

.

Джерело: НВ STYLE