14 фактів про дітей, які вас точно вразять

6 Квітня 2016 15:24

4

Всі батьки вважають свою дитину особливою, і вони абсолютно праві. Але чи знали ви, що малюк ще до народження вже володіє унікальними талантами і здібностями? Вашій увазі пропонуються 14 цікавих фактів про дітей.

1. Якщо ви покладете новонародженого на живіт матері, то він швидко спробує присмоктатися до її грудей, тому що її запах ідентичний з запахом навколоплідних вод.
Ще й тому малюки часто після народження смокчуть свої пальчики, адже на деякий час вони зберігають запах навколоплідних вод.

2. Малюки і їх матері можуть обмінюватися ДНК, коли перші ще знаходяться в утробі. Клітини дитини роками зберігаються в матері.

3. Цілуючи новонароджених, матері ковтають бактерії і віруси, антитіла до яких дитина потім отримає через грудне молоко.
Це і захищає дитину від можливих інфекцій.

4. Коли дитина ще перебуває в утробі матері, у неї росте волосся і вуса – (пух лануго), вони випадають перед самими пологами. Більш того, дитина встигає з’їсти це волосся, яке після народження і виходять у нього з першим стільцем.

5. Діти плачуть на різних акцентах. Вони вловлюють акцент, на якому говорить їх мама, і намагаються імітувати його під час плачу. Ось чому можна відрізнити малюка, що плаче – німця від француза або американця.

6. Перші місяці після народження малюки бачать світ в чорно-білому кольорі. Все тому що їх зір ще недорозвинений.
Більш того, вони здатні бачити тільки на відстані кількох метрів перед собою. Перший колір, який вони розрізняють, крім білого, чорного і сірого, – червоний.

7. Перший час найбільша кількість нервових закінчень розташована в роті дитини, саме тому вони все тягнуть до рота. Вже з 7 місяців крихти починають досліджувати світ руками.

8. Малюки так багато часу проводять уві сні почасти через те, що їх мозок споживає 50% глюкози організму. Наприклад, дорослі використовують всього 20%.

9. До 1985 року хірурги проводили немовлятам операції без анестезії, оскільки вважали, що ті не відчувають болю.
Пояснювалося це тим, що новонароджені не мають свідомої пам’яті і біль не заподіює довгострокової шкоди.

10. Ще в утробі малюк посилає стовбурові клітини на відновлення пошкоджених органів мами.

11. До шести місяців немовлята володіють вродженим умінням плавати, інстинктивно затримуючи дихання, при цьому частота серцевих скорочень падає, а кровообіг в пальцях рук і ніг знижується.

12. Якщо торкнутися пальцем немовляти, то він обов’язково його схопить. Це пояснюється хапальним рефлексом, завдяки якому розвивається моторика дитини.

13. Малюки посміхаються приблизно 200 раз в день.

14. Нейробіологи вважають, що малюки перші кілька років життя не бачать сни, оскільки їх мозок ще не розвинений в повній мірі.

Джерело: gazeta.ua