15 найкрасивіших панорам,від яких неможливо відірвати погляд

11 Квітня 2016 11:16

AdMe.ru приготував  добірку з 15 найкрасивіших місць планети, після перегляду якиx хочеться пакувати валізи і замовляти квитки.

Мальдіви

© Erman Yaman

Мальдівські острови асоціюються з безтурботним ледачим відпочинком, повним розміреним млості і усамітненого спокою. Ці острови розкидані на сотні кілометрів в Індійському океані. Точну кількість островів ніхто не знає, так як час від часу деякі діляться надвоє або, навпаки, об’єднуються в один; одні йдуть під воду, інші утворюються. Тільки близько 200 островів населені, решта — незаселені. Сумнівів немає, рай на землі існує.

Фіорди, Норвегія

© Joris Kiredjian

Однією з найбільш мальовничих пам’яток світу є норвезькі фіорди: вузькі, звивисті і глибоко врізаються в сушу морські затоки зі скелястими берегами. Цей природний пам’ятник вражає своєю величністю, дивовижним поєднанням незвичайності і гармонії, чистотою і фантастичними барвами води.

Ніагарський водоспад, США

На річці Ніагара розташований комплекс водоспадів. Кожен з них має своє власне ім’я: «Підкова», «Американський» і «Фата», але всі разом вони об’єднані під назвою «Ніагарський водоспад». Це — пам’ятка одночасно двох країн — США і Канади, оскільки вона відокремлює одну країну від іншої. Насолоджуйтеся величним виглядом всіх водоспадів з широкої точки зору — з висоти пташиного польоту, не ризикуючи при цьому ні промокнути, ні впасти вниз.

Нью-Йорк, США

© Dave Noonan

Манхеттен в Нью-Йорку — самий знаменитий район. Крім численних музеїв, тут чи не кожна будівля — пам’ятник. Старовинні будинки чудово поєднуються з кращими зразками сучасної архітектури. Тут розташовується маса найвідоміших визначних пам’яток Нью-Йорка, в тому числі славетний Емпайр-стейт-білдінг, Центральний парк і Таймс-сквер, колоритний Чайна-таун і яскравий Бродвей. Пропустити таке неможливо.

Гімалаї

© Richard Simko

Гімалайські гори є найбільшими гірськими утвореннями на всій Земній кулі. Розташовуються вони на території Азії і є надбанням п’яти різних держав. Гімалаї називають «дахом світу», тому що тут знаходиться найвища вершина Землі — Еверест. Видовище, дійсно захоплююче дух!

Баган, М’янма

CS Tjandra/1x

Баган — це величезний покинутий храмовий комплекс, забудований чотирма тисячами стародавніх храмів буддистів. Він являє собою дивне видовище: храми побудовані з вапняку, піщанику, мармуру, з кахлями і підземними галереями — і жоден з них не повторює архітектуру іншого. У Багані налічується більше чотирьох мільйонів зображень Будди. І ще одна визначна пам’ятка Багана — печери губьяукжи, на стінах яких намальовані фрески з сюрреалістичними і фантастичними сюжетами. Ось це треба обов’язково побачити своїми очима.

Озеро Богорія, Кенія

Elinka/Tumblr

Озеро Богорія — це найбільш яскраве  і одночасно найменш відвідуване озеро Великої Рифтової долини. Оточене гаями фігових дерев і золотисто-зелених акацій, це озеро зачаровує з першого погляду. До всього, Богорія є місцем постійного проживання величезного числа фламінго, популяція яких досягає майже два мільйони особин. Ось це краса!

Піраміди Майя Чичен-Іца, Мексика

© Ben McGee

Стародавнє місто Чичен-Іца на півночі півострова Юкатан — одна з найпопулярніших визначних пам’яток Мексики. Воно було засноване в період розквіту культури майя. Тут на честь Кукулькана — верховного бога вітру і дощів — була зведена 30-метрова піраміда «Храм Кукулькана». Це шедевр не тільки архітектури, а й астрономії. Кожна з його чотирьох сходів має 91 сходинку, а їх сумарна кількість одно 364. Разом з базою-платформою на вершині піраміди, що об’єднує всі чотири сходи, виходить число «365» — кількість днів у сонячному році. Чарівне місце.

Моно, США

© Jerry Berry

Озеро Моно дивно тим, що з його води виступають численні вапнякові фігури — туфи. Колись це озеро було глибоким, але в середині двадцятого століття для того, щоб забезпечити Лос-Анджелес водою, довелося викачати її з озера. В результаті рівень озера різко знизився, оголивши фігури, які утворилися шляхом змішування кальцію з підземних потоків прісної води і карбонатів озера.

Велика Китайська стіна, Китай

martial-arts/Pinterest

Велика Китайська стіна по праву вважається восьмим чудом світла. Її масштаби вражають: за своєю протяжністю вона простягається на кілька тисяч кілометрів, висота стіни близько 7 метрів, а ширина близько 6. Ця ширина стіни дозволяла роз’їхатися кільком кінним візкам. Будівництво стіни тривало кілька століть і не лише різні правителі Китаю, але і різні династії вносили свою лепту у Велику стіну.

Канкун, Мексика

mi-cancun/Pinterest

Канкун — один з найбільш відомих курортів Мексики, щорічно приймає близько семи мільйонів відпочиваючих. Канкун розташувався на піщаній косі, що нагадує цифру 7. «Сімка» поділяє курорт на дві частини. Коротка частина характеризується спокійним морем, оскільки від океану її закриває острів Жінок. А головна особливість довгої частини — постійні хвилі

Прага, Чехія

chicagoguy/Flickr

Прага — місто вуличок,  яким хочеться гуляти і гуляти, з самого ранку й до пізнього вечора, місто безлічі осіб і посмішок, місто, в яке закохуєшся, раз і назавжди і де залишаєш частинку свого серця. Це місто, яке обов’язково потрібно відвідати. А якщо немає часу туди йти, хоча б погляньте на нього прямо зараз.

Льодовикова лагуна Йокульсарлон, Ісландія

© Dave Bouskill

Льодовикова лагуна Йокульсарлон — одне з небагатьох місць в Ісландії, де можна побачити айсберги поблизу. 50 років тому льодовик досяг берега, крижини що відламуються  стали спливати в океан. По мірі того, як льодовик відступав, він залишав за собою низовину, заповнену талою водою і велетенськими брилами льоду. Тут відкривається воістину мальовниче видовище: різнокаліберні білі і блакитні крижини, що іноді досягають приблизно 30-метрової висоти, розмірено дрейфують вздовж могутніх скель льодовикового масиву Ватнаекюдль. Особливо «картинний» вид тутешні пейзажі набувають під час сходу і заходу сонця.

Барселона, Іспанія

AirPano

Столиця Каталонії і найкрасивіше місто на узбережжі Іспанії — Барселона. Рамбла, Готичний квартал, будинки Гауді, музеї геніальних Пікассо і Миро, Саграда Фамілія, Монжуїк… список можна продовжувати. Тут дивовижним чином поєднуються старовинні будівлі, палаци, храми і ультрасучасні споруди, а широкі вулиці ховаються в тіні платанів і екзотичних пальм.

Санкт-Моріц, Альпи

© Andreas Resch

Швейцарський Санкт-Моріц по праву вважається королем альпійських гірськолижних курортів. Це улюблене місце відпочинку представників королівських династій, мільярдерів, політиків і зірок шоу-бізнесу. Санкт-Моріц розташований на берегах однойменного озера, в регіоні Енгадін кантону Граубюнден. Від таких видів паморочиться голова.

Джерело: dobri-porady.pp.ua