15 красивих терас в Києві, про які мало хто знає

18 Квітня 2016 18:20

З приходом літа столичні ресторани розгорнули намети своїх літніх майданчиків на тротуарах і газонах. Не завжди вони радують погляд киян, часто заважаючи їм пересуватися по вулицях. Затишно поїсти в таких місцяx не завжди вийде – туди-сюди снують пішоходи, а гамір та сигнали  автомобілів не дадуть розслабитися.

Vgorode вибрав 15 літніх терас київських закладів, про які знає не кожен киянин, які нікому не заважають, і у яких є своя неповторна родзинка – будь то тераса на воді або столики з видом на Костел.

Gastro Bar Klaipeda

Летняя площадка бара Klaipeda в переулке Шевченко. Фото facebook.com/GastroBarKlaipeda

Літній майданчик бару Klaipeda в провулку Шевченка. фото facebook.com/GastroBarKlaipeda


Затишна тераса  знаходиться в провулку біля галасливого Майдану. Тут можна сховатися від міської суєти і продегустувати смачне литовське пиво (16 видів), яке подають в літрових пляшках або розливне з Вільнюса. Є безліч пивних гарячих і холодних закусок, снеки і десерти.

Адреса: провулок Шевченка, 1

Час роботи: пн-чт з 11:00 до 23:00; пт з 11:00 до 00:00; сб-нд з 13:00 до 23:00

Gnezdo Bar

Панорамная площадка Гнездо бара на Андреевском спуске. Фото bit.ua

Панорамна майданчик Гніздо бару на Андріївському узвозі. фото bit.ua

Знайти бар можуть ті, хто в темі: необхідно згорнути в арку біля магазину «Продукти» і пройти в саму глиб – це і є «Гніздо». Насамперед намагайтеся знайти столик у великих панорамних вікон з якого відкриється запаморочливий вид на крутий схил. Вечорами дерева підсвічуються, горять лампи і ліхтарики, а з кута на вас поглядає величезний лебідь – господар гнізда, в яке ви “залізли”. У меню: коктейлі, кальяни і легкі закуски.

До речі тут є і пухнастий мешканець: кішка Мітя, яка вільно розгулює по закладу. До того ж, Мітя – щаслива мати шістьох кошенят, яких готові віддавати відвідувачам в хороші руки після суворих співбесід.

Адреса: Андріївський узвіз, 21

Barbara Bar

Летняя терраса Барбара бара. Фото facebook.com/barbarbara37

Літня тераса Барбара бару. фото facebook.com/barbarbara37

Днями і цей бар обзавівся літньою терасою, розташованою на даху клубу Atlas. Працює цілодобово. Тераса прикрашена яскравими світильниками, є столики і сидіння з подушками. І поки на вулиці Артема в пробках стоять тролейбуси та маршрутки, тут неспішно попивають коктейлі і слухають музику.

Адреса: вул. Артема, 37-41

St. Murena

Летняя терраса Святой Мурены на Ярославом валу. Фото facebook.com/saintmurena

Літня тераса Святий Мурени на Ярославовому валу. фото facebook.com/saintmurena

Ви крокуєте по одній з найкрасивіших вулиць Києва – Ярославовому Валу, і ось звернув в одну з арок ви опиняєтеся в не менше красивому чистому дворику, де розташувалася літня тераса ресторану Свята Мурена. На ваш вибір – звичайні столики, крісла-мішки або шезлонги. Тут неспішно курять кальяни, пробують коктейлі і приходять на бізнес-ланчі. У меню: локшина, рис, сандвічі, гарячі м’ясні страви, супи, салати та десерти.

Адреса: Ярославів Вал, 16

Час роботи: з 12:00 до 23:00

Druzi Cafe

Фото facebook.com/Druzicafe

фото facebook.com/Druzicafe

 

Фото facebook.com/Druzicafe

Кафе на Прорізній. фото facebook.com/Druzicafe

Крім кафе із затишним літнім майданчиком у дворику на Андріївському узвозі, відкрилося ще одне – на Прорізній. До літника тут підійшли просто і зі смаком: відвідувачам пропонують вмоститися прямо на зеленому газоні біля входу. Всім бажаючим дають покривала і настільні ігри. У літньому меню – полуничні страви і напої.

Адреса: газон – на Прорізній, 5; літній майданчик у дворику – на Андріївському узвозі, 2д

Час роботи: з 9:00 до 24:00

One Love espresso bar

Летняя терраса One Love espresso barна Большой Васильковской. Фото Евгении Зиновьевой

Літня тераса One Love espresso barна Великій Васильківській. Фото Євгенії Зинов’євої

Сюди приходять за тим, щоб неспішно попиваючи каву, милуватися на Костел св. Миколи, який постає перед відвідувачами в абсолютно незвичайному ракурсі. Дерев’яні столики і стільці, ніби складені з орігамі, ваблять присісти на них і милуватися, як промені західного сонця висвітлюють тонкі башточки Будинку органної музики.

Адреса: вул. Велика Васильківська, 100 (внизу бізнес-центру «Торонто-Київ»)

Час роботи: з 8:00 і до останнього гостя

«Південний берег Києва»

Площадка клуба

Майданчик клубу «Південний берег Києва» на березі Дніпра.

На місціAngar Пляжу на Трухановому острові, відкривається новий клуб – «Південний берег Києва». Критий майданчик знаходиться на березі Дніпра. Сидіти тут можна як за столиками і на барі критого майданчика, так і прямо на піску біля води.

Адреса: Труханів острів, праворуч 200 метрів від Пішохідного моста, екс-Angar Пляж

НОР

Летняя площадка Национального оперного ресторана на Владимирской, 50. Фото topclub.ua

Літній майданчик Національного оперного ресторану на Володимирській, 50. Фото topclub.ua

Національний оперний ресторан розмістив свою терасу в сквері біля Київського оперного театру. Тут можна повечеряти перед спектаклем і долучитися до театрального життя міста. Одягайтеся ошатно, тут часто проводять тематичні вечірки і балують акційними пропозиціями.

Адреса: вул. Володимирська, 50

Ресторан «Біла дача»

Ресторан

Ресторан «Біла дача» на Броварському проспекті. фото facebook.com/ilovepriroda

Спекотного літа так хочеться посидіти біля води, вдихаючи її прохолоду. Однак в Києві не так багато ресторанів з видом на Дніпро і майданчиком на воді. Вдень тут можна ховатися від спеки, а ввечері проводити романтичні вечори. Родзинка меню – страви, приготовані в тандирі і на відкритому вогні.

Адреса: просп. Броварський, 11

«Шалена мама»

Летняя терраса рок-н-ролл бара

Літня тераса рок-н-рол бару «Шалена мама».

Один з найстаріших барів Києва знаходиться в центрі міста по праву сторону від парку Шевченка. У тіні дерев на схилі причаїлася літня тераса закладу, на якій завжди можна відшукати вільний столик і поспостерігати за життям міста здалеку.

Час роботи: цілодобово і без вихідних

Адреса: вул. Терещенківська, 4а

Ресторан «Тераса» і «Дворик»

«Тераса» на Воздвиженській. фото facebook.com/Vozdvyzhensky

Панорамна «Тераса» розмістилася на даху готелю «Воздвиженський». Також посидіти можна за столиками на садових схилах серед квітучих кущів. Є кілька локацій: «Рожева», «У струмка» і Welcome, створені на місці старовинних аптекарських садів XVIII століття. Вечорами тут горять канделябри і співають солов’ї.

 

«Дворик» на Воздвиженській. фото facebook.com/Vozdvyzhensky

«Дворик» можна відшукати в арці біля центрального входу в готель. Тут можна сховатися від літньої спеки і посидіти серед зелені у фонтанчиків. Пригощають салатами, бургерами, хот-догами і морозивом.

Адреса: вул. Воздвиженська, 60а (бутик-готель «Воздвиженський»)

ТРЦ «Гулівер»

Летняя терраса фудкаорта ТРЦ

Літня тераса фудкаорта ТРЦ «Гулівер».

Бажають підкріпитися на фудкорте торгового центру на п’ятому поверсі тепер можуть зробити це на на відкритій терасі з видом на місто.

Час роботи: з 10:00 до 22:00

Адреса: пл.Спортивна, 1-А

Клуб Avalon

Панорамная терраса в клубе

Панорамна тераса в клубі «Авалон» на Леонтовича. фото facebook.com/avalon.ua

Сюди можна не тільки ходити на вечірки і співати в караоке. У «Авалоні» є панорамна тераса, з якої можна милуватися оxайними київськими  будиночками і стежити за перебігом життя, попиваючи освіжаючий мохіто.

Адреса: вул. Леонтовича, 3

Slivki суспільства

Летняя терраса кондитерской Slivki общества на Зверинецкой. Фото Vgorode

Літня тераса кондитерської Slivki суспільства на Звіринецькою. фото Vgorode

Одна з небагатьох терас, де пахне не дорожнім смогом, а свіжістю і булочками. Тут можна поласувати десертами і свіжою випічкою, а особливо зголоднілим запропонують більш ситні страви: пасти, супи, гарячі закуски.

Адреса: вул. Звіринецька, 47