5 ефективних вправ, для яких не потрібен спортзал

13 Квітня 2016 16:43

Все, що потрібно для воркаута – це ви самі. Точніше, ваше тіло і бажання працювати над собою.

Качаємо прес
Всім вже давно відомо, що спорт – це не тільки комплекс тренувань по зміцненню здоров’я, але кращий спосіб зняти стрес і розігнати по жилах кров, застояну за довгий робочий день в офісі. Однак необхідність після роботи йти в спортзал, де доводиться ще й віддавати свої кревні за те, щоб попотіти пару годин, мотивує на заняття спортом далеко не всіх. Крім того, походи в спортивний зал є справжнім випробуванням для тих, хто соромиться свого тіла.

Віджимання
Віджимання – дуже корисна вправа, що розвиває м’язи грудей і рук. Особливо добре воно працює, якщо робити його правильно. При упорі лежачи, ви повинні розташувати своє тіло так, щоб уздовж нього можна було провести пряму лінію. Вага тіла повинна підніматися тільки на руках, не задійте в підйомі інші частини тіла. Виконання цього та інших вправ розбивайте на підходи, роблячи між ними перерви.

Зворотні віджимання
Ще один хороший спосіб без тренажерів збільшити свою силу. Ставши спиною до лави, зігніть ноги і покладіть долоні на її край. Перемістіть вагу на руки і, зігнувши їх, опускайте ваше тіло, поки плечі не стануть паралельні підлозі. Зробіть вдих і випрямтеся – перший зворотне віджимання готово!

Горизонтальна стійка на ліктях
Все не так вже й складно. Ляжте на живіт, лікті розташовані безпосередньо під плечима, долоні розкриті назустріч землі. За допомогою одного лише преса повільно підніміть тулуб. Не допомагайте собі спиною і ногами. Видихніть і поверніться у вихідне положення. Почніть з трьох підходів по 6-12 повторень і поступово збільшуйте їх кількість.

Присідання
Не забудемо поговорити і про тренування нижньої частини тіла. Присідання – проста вправа по тренуванню ваших ніг, сідниць і нижньої частини спини. Встаньте прямо, ноги на ширині плечей. Руки повинні бути витягнуті перед собою. Дуже важливо зберігати спину прямою. Сідайте, поки стегна не стануть майже паралельні підлозі. Поверніться у вихідне положення.

Сходи і нічого більше
Використання сходів в воркауті є ефективним кардіотренування. Крім того, це здорово зміцнить м’язи ніг. У перший раз пробіжіть по сходах вгору і вниз стільки, скільки зможете. У наступні рази візьміть за правило пробігати половину спусків і підйомів від першого результату. Коли відчуєте, що готові перейти на новий етап, почніть при підйомі робити кроки через сходинку, і поступово збільшуйте число спусків і підйомів.

Джерело: Do not Panic