5 найбільш курйозних петицій киян

12 Квітня 2016 18:36

На сайті Київської міської ради щодня з’являються нові петиції, автори яких намагаються своїми вимогами змінити столицю та покращити життя мешканцям. Однак деякі з них просто шокують своєю абсурдністю, і взагалі незрозуміло, як певні ідеї приходять у голову.

Дозволити кататись з велосипедам у метро

5 найбільш курйозних петицій киян

Певна річ, постає питання – навіщо взагалі користуватись метро, маючи велосипед. Але автор знайшов логічне пояснення. Дозвіл на пересування в метро з велосипедом дозволить власнику перевезти щойно придбаного залізного коня додому, а також доставити до майстерні старий.

Як зазначають столичні власники велосипедів, у метро дозволено пересуватись з велосипедом у складеному вигляді, тож у чому проблема – зрозуміти важко. Цей закон може лише поліпшити життя лінивим власникам велосипедів, які швидко втомлюються та замість того, щоб проїхати кілька кілометрів на свіжому повітрі, лише створюють тисняву у вагонах.

Спиляти всі тополі

5 найбільш курйозних петицій киян

Тополі швидко ростуть та роблять столицю зеленою, але автор петиції вказав на “критичні” недоліки цього дерева. Вони псують тротуари, їхній пух перетворює життя на пекло, сухі гілки калічать людей та машини, та взагалі цій рослині краще знаходитись у степі.

Перенести радіоринок “Караваєві дачі”

5 найбільш курйозних петицій киян

Радіоринок пропонують розташувати десь на окраїні Києва. Це допоможе розвантажити дорожній трафік біля “Караваєвих дач”, дозволить розташувати на території ринку торговельний центр, а також прибрати з міста “шанхайські” нетрі.

Знову дозволити продавати алкоголь у МАФах

5 найбільш курйозних петицій киян

Автор запевняє, що алкоголіки можуть придбати напої у супермаркетах і також коїти безлад на лавочках у парках. Він просить не нищити “малий бізнес у вигляді кіосків в умовах кризи”. Продавці та господарі МАФів сплачують податки та годують сім’ї.

У петиції написано, що жодна європейська країна не нищила “малий бізнес в умовах кризи”, а столична влада це робить. Так, у Польщі, яку пригадав автор, мабуть алкокіоски просто на кожному кроці, та ще й працюють цілодобово задля щасливого життя пияк.

Туалет на кожній зупинці

5 найбільш курйозних петицій киян

Справляти природні потреби на вулиці не можна, тому необхідно поставити туалети на кожній зупинці громадського транспорту. У Києві дуже мало ресторанів швидкого харчування, які для декого є лише безкоштовним туалетом.

Джерело: znaj.ua