Афіша Києва на 16-17 квітня: фестиваль вуличної їжі, австрійське кіно та пісні про кохання

15 Квітня 2016 15:02

Не знаєте, як провести ці вихідні? НВ пропонує добірку цікавих культурних подій Києва на 16-17 квітня.

ZBOR. Рух білоруського мистецтва

Де і коли: виставка триватиме до 6 травня у платформі культурних ініціатив ІЗОЛЯЦІЯ

Незважаючи на близькість Білорусі та України, культурний обмін між країнами досить обмежений. Ця виставка представляє українському глядачеві зріз сучасного білоруського мистецтва і дозволяє зрозуміти процеси, що відбувалися в білоруському культурному просторі останні 25 років.

На виставці продемонструють більше двохсот експонатів: документальні фотографії, дослідницькі есе, а також оригінальні роботи білоруських художників, створені в період з кінця 80-х років минулого століття до наших днів.


© ІЗОЛЯЦІЯ

© ІЗОЛЯЦІЯ

Виставка Viva la Frida

Де і коли: триватиме до 18 травня в галереї Nebo Art Gallery

Молода українська художниця Аліна Півненко, яка працює під псевдонімом Scissorhands, представляє персональну виставку Viva la Frida. Художниця працює в техніці колаж, кожен твір вона створює протягом 300 годин, використовуючи дрібні деталі, вирізані з глянцевих журналів. Новий проект Півненко присвячений творчості яскравої мексиканської художниці Фріди Кало.


© Nebo Art Gallery

© Nebo Art Gallery

Виставка Ідентичність. За завісою неозначеності

Де і коли: триватиме до 22 травня в Національному художньому музеї України

Спільний творчий проект України і Північно-Балтійських країн, який обіцяє стати однією з найбільш видовищних демонстрацій мистецтва у північно-східній частині Європи за останнє десятиліття. Виставка організована Латвійським центром сучасного мистецтва (Рига) спільно з Національним художнім музеєм України, а ідея його створення належить Посольствам Північно-Балтійських країн в Україні.

Ідея організувати спільну виставку сучасного мистецтва за підтримки восьми посольств виникла в 2013 році як прояв солідарності з Україною у складній політичній ситуації. Окрім картин, відвідувачі виставки зможуть взяти участь у дискусіях, воркшопах та оцінити різні перформанси.


© Ідентичність. За завісою неозначеності / Identity. Behind the Curtain of Uncertainty/Facebook

© Ідентичність. За завісою неозначеності / Identity. Behind the Curtain of Uncertainty/Facebook

Виставка стріт-арт художника Джоні Крека ILLUSION

Де і коли: 16-17 квітня в Музеї історії Києва

Численні графіті епатажного Джоні Крека відомі в багатьох країнах світу. Особливо його роботи знайомі жителям Нью-Йорка та Берліна. Незважаючи на те, що Джоні Крек є вуличним художником, мета його творчості – це не вандалізм або помста, а мистецтво й гострі відчуття. Художник приваблює жителів великих міст до своєрідного діалогу.


© Johnny Crack

© Johnny Crack

Фестиваль вуличної їжі

Де і коли: 16-17 квітня на території Арт-заводу Платформа

На цих вихідних відбудеться довгоочікуване відкриття сезону фестивалів Ulichnaya eda. Відвідувачів чекає покращений формат улюбленого свята на оновленій локації арт-кластера, нові учасники, цікава розважальна програма та безліч сюрпризів.


© Арт-завод Платформа

© Арт-завод Платформа

Фешн-маркет Код 48.Територія якості

Де і коли: 16-17 квітня на ВДНГ

Місце для сімейного шопінгу та пошуку справжньої української якості. Гості маркету зможуть оцінити товари від сотні виробників жіночого, чоловічого та дитячого одягу, взуття, сумок та аксесуарів. Допомогу в підборі індивідуального стилю запропонують професійні стилісти, бренди організують цікаві майстер-класи, а відвідувачі зможуть отримати цінні подарунки та призи. Гостей чекає весела музика, фотозони та багато іншого.


© Код 48. Територія якості/Facebook

© Код 48. Територія якості/Facebook

Фестиваль Французька весна

Де і коли: триватиме до 26 квітня на різних локаціях

У рамках фестивалю 16 і 17 квітня можна буде подивитися три кіношедеври Жака Одіяра – кримінальну драму Пророк, мелодраму Іржа та кістка і драму Діпан. Також 17 квітня о 19:00 в Молодому театрі відбудеться вистава-пантоміма БлаБлаБла.

З повною програмою Французької весни можна ознайомитися на сайті Французького інституту в Україні.


© institutfrancais-ukraine.com

© institutfrancais-ukraine.com

Концерт Пісні про кохання у джазових аранжуваннях

Де і коли: 16 квітня о 20:00 в Будинку кіно

На сцені прозвучать композиції Майкла Джексона, Стінга, Стіві Вандера, Джо Кокера, The Beatles, Боба Марлі й багатьох інших у джазовій обробці від найкращих джазменів країни за участі оркестру. Романтичні хіти виконають золотий вокал українського джазу Руслан Єгоров, оркестр Віртуози Києва, саксофоніст Дмитро «Бобін» Александров та інші музиканти.


© svitloconcert.com

© svitloconcert.com

Концерт Чарівна музика з чарівного кіно

Де і коли: 17 квітня о 20:00 в Будинку кіно

У рамках цього музичного вечора прозвучать теплі й ніжні саундтреки із відомих фільмів. Оркестр Віртуози Києва та піаніст Олексій Боголюбов виконають композиції з кінострічок 1+1, Траса 60, Королівство повного місяця, Бердмен, Дівчина на мосту, Артист, А в душі я танцюю, Ілюзіоніст, Мої чорничні ночі й багатьох інших.


© svitloconcert.com

© svitloconcert.com

Концерт Я люблю тебе, Ж!

Де і коли: 18 квітня о 19:00 в Українському домі

У програмі концерту-презентації музичного альбому письменника, співака й бізнесмена Олександра Меламуда з оптимістичною назвою Я люблю тебе, Ж! прозвучать улюблені слухачами українських радіостанцій авторські пісні. Також глядачі почують легкі, смішні та позитивні вірші, які стали візитівкою Олександра Меламуда.

Перед концертом у фойє Українського Дому відбудеться оригінальна виставка – кожен охочий зможе взяти участь у своєрідному Розпродажі політиків, усі виручені кошти від якого будуть перераховані до Благодійного фонду Гіппократ.

Тиждень австрійського кіно

Де і коли: 16-17 квітня о 16:00 в кінотеатрі Київ

Фестиваль збирає найбільш яскраві та резонансні картини австрійських режисерів останніх років. У 2016 році кіноперегляд відбудеться вже вп’яте, всі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами. У суботу о 19:00 можна буде оцінити романтичний фільм Красуня, а в неділю о 19:00 – соціальну драму Один з нас.


© Arthouse Traffic

© Arthouse Traffic

Ніч кіно Данії

Де і коли: 16 квітня о 22:30 в Кінопанорамі

У програмі кінопоказу найкращі фільми Данії, відзначені багатьма міжнародними преміями. Глядачі зможуть оцінити комедію Відпустка на Мальті, драму Другий шанс, мелодраму Ліцензія на любов і трилер Жінка в клітці.


© Кінопанорама

© Кінопанорама

Кіноклуб BLOW-UP

Де і коли: 17 квітня о 16:00 в Кінопанорамі

Кінотеатр Кінопанорама спільно з міжнародною організацією CinemaHall представляють проект Блоу-ап. Організатори називають кіноклуб творчою лабораторією і психологічним тренінгом.

Щонеділі в Кінопанорамі демонструються потужні кіношедеври. Перегляд фільмів проходить разом з ведучим – психологом-емпатом Андрієм Жельветро. 17 квітня в кіноклубі покажуть еротичну мелодраму Бернардо Бертолуччі – Останнє танго в Парижі.


Кадр из фильма Последнее танго в Париже © MGM

Кадр з фільму Останнє танго в Парижі © MGM