Афіша Києва на 2-3 квітня: кавовий фестиваль, ніч французького кіно та ненудний шопінг

1 Квітня 2016 11:20

Не знаєте, як провести майбутні вихідні? НВ пропонує добірку цікавих культурних подій Києва на 2-3 квітня.

Виставка Тіні забутих предків

Де і коли: триватиме до 10 квітня у Мистецькому арсеналі

Цей масштабний музейний проект присвячений культовому фільму Сергія Параджанова та особливостям українського кінематографа в цілому. Проект організований для того, щоб відтворити світ кінострічки, проаналізувати етапи її появи і поглянути на фільм під іншим кутом.

Виставка розмістилася у восьми експозиційних залах, де вперше будуть показані розкадровки Параджанова, які пів століття зберігалися в особистому архіві другого режисера Тіней … – Володимира Луговського. Також в рамках проекту будуть показані невідомі роботи художника кінокартини Георгія Якутовича, фотографії Тіберія Сільваші, який документував процес зйомок, і багато іншого.


© Мистецький арсенал

© Мистецький арсенал

ZBOR. Рух білоруського мистецтва

Де і коли: виставка триватиме до 6 травня у платформі культурних ініціатив ІЗОЛЯЦІЯ

Незважаючи на близькість Білорусі та України, культурний обмін між країнами досить обмежений. Ця виставка представляє українському глядачеві зріз сучасного білоруського мистецтва і дозволяє зрозуміти процеси, що відбувалися в білоруському культурному просторі останні 25 років.

На виставці продемонструють більше двохсот експонатів: документальні фотографії, дослідницькі есе, а також оригінальні роботи білоруських художників, створені в період з кінця 80-х років минулого століття до наших днів.


© ІЗОЛЯЦІЯ

© ІЗОЛЯЦІЯ

Виставка Ідентичність. За завісою неозначеності

Де і коли: триватиме до 22 травня в Національному художньому музеї України

Спільний творчий проект України та Північно-Балтійських країн, який обіцяє стати однією з найбільш видовищних демонстрацій мистецтва у північно-східній частині Європи за останнє десятиліття. Виставка організована Латвійським центром сучасного мистецтва (Рига) спільно з Національним художнім музеєм України, а ідея його створення належить Посольствам Північно-Балтійських країн в Україні.

Ідея організувати спільну виставку сучасного мистецтва за підтримки восьми посольств виникла в 2013 році як прояв солідарності з Україною у складній політичній ситуації. Крім картин, відвідувачі виставки зможуть взяти участь у дискусіях, воркшопах й оцінити різні перформанси.


© Ідентичність. За завісою неозначеності / Identity. Behind the Curtain of Uncertainty/Facebook

© Ідентичність. За завісою неозначеності / Identity. Behind the Curtain of Uncertainty/Facebook

Виставка фотографій Сільвії Блум

Де і коли: триватиме до 14 квітня в галереї Brucie Collections

Відвідавши виставку фоторобіт Сільвії Блум, можна оцінити мистецтво в стилі ню. Образи оголеної жіночої натури заворожують як простих глядачів, так і художніх критиків та експертів. Пропрацювавши моделлю більше 10 років, фотограф розуміє, як показати всю красу жінки в об’єктиві камери.


© Sylvie Blum

© Sylvie Blum

Арт-проект Таємниці Венеції

Де і коли: триватиме до 11 квітня у галереї Parfum buro

Арт-проект пронизаний атмосферою загадкової й величної Венеції. Своїми враженнями про красиве італійське місто поділяться три художника: Ярослав Присяжнюк представить чудові колажі, Олександр Бланк покаже цікаві фотороботи, а Марія Куликовська здивує скульптурами жіночих ніжок, виконаними з мила.


© Shcherbenko Art Centre

© Shcherbenko Art Centre

Благодійний Забіг пам’яті в Пущі-Водиці

Де і коли: 3 квітня об 11:00 біля Української Академії Лідерства в Пущі-Водиці

Забіг присвячений пам’яті Ігоря Брановицького, українського військового родом із Пущі-Водиці, учасника війни на Сході України та захисника Донецького аеропорту. Участь у заході – прекрасна можливість пробігтися весняним лісом і вшанувати героїзм наших військових. Усі зібрані кошти будуть направлені на облаштування вулиці Ігоря Брановицького в Пущі-Водиці. Пробігтися зможуть як дорослі, так і діти.

Кожен зможе обрати бажану дистанцію: 400 м (для дітей), 3 км, 7 км, 14 км і 21 км. Благодійний внесок – 150 грн. Для військових (за наявності військового квитка), учасників віком до 18 та старше 60 років участь безкоштовна. На події будуть працювати аніматори для малюків.


© Благодійний «Забіг пам’яті»/Facebook

© Благодійний «Забіг пам’яті»/Facebook

Kyiv Coffee Festival 2.0

Де і коли: 1-3 квітня на території Арт-заводу Платформа

Мета кавового фестивалю — зібрати разом найкращих професіоналів кавової майстерності та познайомити гостей з новітніми трендами цієї індустрії, дати можливість кожному спробувати напій, приготований різними способами, а також навчити всіх охочих основам кавового мистецтва.

Відвідувачів чекають майстер-класи, дегустації, частування від Вуличної їжі, а також національні чемпіонати Бариста, Брюверс Кап і Аеропрес.


© Арт-завода Платформа

© Арт-заводу Платформа

Фестиваль Fashion Air Days

Де і коли: 2-3 квітня в галереї М17

Організатори Fashion Air Days спільно з українськими дизайнерами і партнерами відкривають у арт-центрі М17 безвізовий режим в Амстердам. Гостям обіцяють багато шопінгу, безкоштовні консультації топових стилістів, експозиції художників і фотохудожників, ексклюзивні коктейлі та закуски, а також знижки на вхід тим, хто приїде на велосипедах.

Для дітей підготують фешн-свято – аніматори, показ мультфільмів, аквагрим. Для тих, хто старший, приготовані XBOX та Playstation.


© Fashion Air Days

© Fashion Air Days

Музично-поетичний вечір Рівно о восьмій

Де і коли: 2 квітня о 20:00 в Українському домі

У виконанні Вані Якимова прозвучать вірші, роздуми і спогади про Київ Віктора Некрасова, Миколи Амосова, Леоніда Бикова, Михайла Булгакова та багатьох інших. Глядачі почують слова про кохання, історії долі самих авторів, які тісно сплетені з центральними вулицями прекрасної столиці. Всі етюди прозвучать з музичним супроводом акустичної гітари та флейти.


© marcoconcert.com

© marcoconcert.com

Концерт Чарівна музика з чарівного кіно

Де і коли: 2 квітня о 20:00 в Будинку кіно

У виконанні оркестру Віртуози Києва та піаніста Олексія Боголюбова прозвучить добра й улюблена багатьма музика з чарівних фільмів, таких як 1+1, Траса 60, Королівство повного місяця, Бердмен, Артист, А в душі я танцюю, Ілюзіоніст, Мої чорничні ночі та багатьох інших.


© svitloconcert.com

© svitloconcert.com

Jazz Hits Show

Де і коли: 3 квітня о 19:00 в Національній музичній академії України

Гості вечора зможуть насолодитися найкращими творами Франка Сінатри, Тома Джонса, Дюка Еллінгтона, Луї Амстронга й Елли Фіцджеральд. На джаз-шоу Back in New-York буде співати професійний jazz band, який знайшов визнання в десятках країн. Це лауреат джаз-фесту в Барселоні О. Lundstrema, лауреат конкурсів Молода зірка і Сузір’я Будапешта Nataly Soul, зірка Бродвею Mr. Рарік і трубач Віталій Барма.


© Jazz Hits Show

© Jazz Hits Show

Ніч французького кіно

Де і коли: 2 квітня о 23:00 в Кінопанорамі

У програмі ночі комедія Фрідріха Берта Вихідні, мелодрама Олів’є Баррі Цієї ночі я сплю з тобою, комедія Олександри Леклер Немає сексу – немає грошей і трилер Арно Ларьйо та Жана-Марі Ларьйо Кохання – це ідеальний злочин.


© Кінопанорама

© Кінопанорама

Кіноклуб BLOW-UP

Де і коли: 3 квітня о 16:00 в Кінопанорамі

Кінотеатр Кінопанорама спільно з міжнародною організацією CinemaHall представляють проект Блоу-ап. Організатори називають кіноклуб творчою лабораторією і психологічним тренінгом.

Щонеділі в Кінопанорамі демонструються потужні кіношедеври. Перегляд фільмів проходить разом з ведучим – психологом-емпатом Андрієм Жельветро. 3 квітня в кіноклубі покажуть фантастичний фільм Андрія Тарковського – Сталкер.


Кадр из фильма Сталкер © Мосфильм

Кадр з фільму Сталкер © Мосфільм
Джерело: nv.ua