Афіша розваг для дітей у Києві на виxідні

1 Квітня 2016 15:13

Екскурсія + квест в музеї-фортеці «Косий капонір»

7

Наші всезнаючі “знайки” де тільки не були… Тепер прийшов час дізнатися про історію фортифікації нашого міста. Чому були збудовані ці споруди, від кого захищалися наші предки в різні епохи?

Відповіді на ці питання Ви зможете отримати під час захоплюючої екскурсії в Київську фортецю (доречі, одну з найбільших в Європі)!

Ви побачите масштабність фортеці і дізнаєтесь, наприклад, чому вулиця Прорізна так називається. Виявляється, вона проходила уздовж вала (ретраншемента), тому отримала таку назву.

В одному з капонірів поглянете на макети перших фортечних споруд часів Трипільської культури та фортеці більш пізнього періоду, потім підніметеся на вал та подивитеся на старовинні гармати. Хочете дізнатися, чому капонір називається косим, що таке реконструкція та т.ін.?

Спеціально для батьків розроблена окрема цікава екскурсія! Ви з нами?

Реєстрація обов’язкова!

Телефони для реєстрації (з 10:00 до 18:00):

(044) 425-68-37
(067) 467-78-08

Коли:  02 Квітня, 11:30–13:00.


Вік: Від 6 років


Вартість : За кожного учасника: 65 грн


Телефон: (044) 425-68-37,  (067) 467-78-08


Посилання: http://www.znaika-club.com.ua

Адреса

Місце зустрічі: вул. Госпітальна, 24-А.

Курс «Етно ремесла України для дітей»

12

Україна здавна славиться самобутньою культурою та унікальними різновидами народного мистецтва. Вишивка, гончарство, ткацтво, писанкарство, вибійка, теслярство – далеко не повний перелік традиційних ремесел наших пращурів. Яскраві зразки народних творів ми можемо бачити не лише у музейних збірках, але і в майстернях сучасних народних майстрів, спостерігаючи живий процес творення дива.

Як зліпити горщик? Чому глиняні пташки співають? І як написати справжню традиційну писанку? 

Курс складається з 7 занять 1 раз на тиждень – щосуботи об 11:00.

Курс ознайомить дітей з традиційними ремеслами України.

Програма курсу:

Заняття 1. Вступна екскурсія «Традиційне мистецтво українців»

Екскурсія у Національному музеї історії України – введення у захоплюючий світ національних традицій. Побачимо експонати, що представляють широку палітру народного мистецтва України. Як кажуть організатори виставки, тут зібрана “сіль” творчого доробку українців. А урізноманітнити інформацію та закріпити отримані знання допоможуть цікаві інтерактивні завдання.

Проводить Наталка Чабанюк (Історик, етнограф, старший науковий співробітник Національного музею історії України, отримала ступінь магістра в НПУ ім Драгоманова (історія та українознавство), працює з дітьми у таборах “Нове покоління”, колекціонерка традиційного народного одягу.)
Адреса музею: вул. Володимирська, 2

  Заняття 2. Народна лялька з прядива   

Українська народна іграшка – це не тільки предмет гри, а й витвір мистецтва, неодмінний атрибут традиційного побуту. Вона розмаїта, художньо довершена, змістовна та образна. З давніх часів матері створювали для своїх дітей ляльки-обереги, що були покликані захистити малечу від  усього лихого.

На майстер-класі ми навчимося створювати традиційну іграшку з натуральних матеріалів, продовжуючи чудові традиції наших предків

Проводить Наталка Чабанюк (історик та етнограф)
Адреса проведення заняття: Лютеранська, 9-а, майстерня “Глинар”
Заняття 3. Гончарство (глиняна іграшка та виготовлення посуду на гончарному крузі)

Гончарство – це давнє ремесло багатьох народів світу, в тому числі й українців, яскрава та мистецькі довершена галузь народної культури. Із гончарної глини виготовляють посуд, кахлі, іграшки, прикраси тощо.

В рамках майстер-класу діти матимуть можливість виготовити посуд на гончарному крузі та створити глиняну пташку-свищик, яка буде «співати» вже по закінченню заняття.

Ярослав Чабанюк (народний майстер)
Адреса проведення заняття: Лютеранська, 9-а, майстерня “Глинар”

  Заняття 4. Виготовлення та розпис народних пряників

Ще на початку минулого століття пряники були чи не найулюбленішими дитячими ласощами. До дня Святого Миколая (19 грудня) випікали спеціальні прянички – миколайчики у вигляді птахів, тварин, риб або людських фігурок, які дарували дітям. До весняних свят випікали жайворонків, що символізували прихід весни і  природи, що пробуджується. Багато прикрашені вигадливими візерунками пряники дарували на весілля нареченій, а імениннику на день народження.

На майстер-класі діти матимуть змогу власноруч виготовити та розмалювати смачного медового пряника за традиційним рецептом

Проводить Марія Пошивайло (етнограф та майстриня)
Адреса проведення заняття: Лютеранська, 9-а, майстерня “Глинар”

  Заняття 5. Писанкарство

Чисте гладкофарбоване або оздоблене візерунками яйце набуло символічного релігійно-обрядового значення ще задовго до християнства. У багатьох народів збереглися перекази, в яких яйце виступає джерелом життя, світла і тепла, навіть зародком усього Всесвіту. Сьогодні писанкарство збереглося і розвивається завдяки майстрам старшого покоління у багатьох давніх осередках цього виду мистецтва. Писанки продаються на ярмарках, у художніх салонах. Оригінальний орнамент писанок, не тільки чарує своєю вишуканістю, мініатюрністю, гармонією колориту, він несе прадавні символи світорозуміння і природи, єднає з традицією минулого. Українська писанка в світі є символом нашого народу.

На майстер-класі діти напередодні Пасхи власноруч розпишуть писанку.

Проводить Марія Пошивайло (етнограф та майстриня)
Адреса проведення заняття: Лютеранська, 9-а, майстерня “Глинар”

Заняття 6. Виготовлення серветки у техніці ручної вибійки

Вибійка – спосіб декорування тканин надзвичайно розповсюджений у світовій практиці, адже за відносно короткий час він дозволяє власноруч зробити яскраві та цікаві принти. Вибійчані тканини використовували для виготовлення спідниць, суконь, хусток та декорування окремих елементів одягу.

Ручна народна вибійка є цікавим явищем у традиційному мистецтві українців, її ще називають «народною графікою».

Проводить Наталка Чабанюк (історик та етнограф)
Адреса проведення заняття: Лютеранська, 9-а, майстерня “Глинар”

 Заняття 7. Традиційні ігри та забавлянки (в рамках екскурсії у Пирогово)

Народні ігри – прадавній спосіб передачі знань,  досвіду та здобутків традиційної культури молодшому поколінню. Різноманітні скоромовки, заклички,  небилиці, звуконаслідування, загадки, лічилки, забавлянки були покликані розвивати у дітей мовлення, уважність та спритність. Невеликі та динамічні твори діти швидко запам’ятовують та активно вживають у своєму середовищі, адже такі ігри якнайкраще відповідають психологічним особливостям дитячого віку.

Проводить Чабанюк Наталка (історик та етнограф)
Для того, щоб взяти участь в заході, необхідно зареєструватись!

за тел.: (044) 425-68-37, (067) 467-78-08 з 10:00 до 18:00

Незареєстровані учасники НЕ ЗМОЖУТЬ відвідати дану екскурсію !!!


Коли

02 Квітня, 11:00
09 Квітня, 11:00
16 Квітня, 11:00
23 Квітня, 11:00
30 Квітня, 11:00
07 Травня, 11:00
14 Травня, 11:00.


Від 5 років


Курс з 7 занять: 1260 грн


(044) 425-68-37
(067) 467-78-08

вул. Межигірська, 54, оф. 17

Творча весна з Арт-школою “Білий Кіт” триває: оголошено набір на нові курси

66

Цикл “Жителі країни “Фантазія”. Живопис та малюнок для дітей 6-9 років. Щосуботи з 11:00 до 13:15

З нового місяця і з новими весняними силами починається новий цикл!

Ви вже навчилися малювати статичних звірків і персонажів, тепер переходимо до більш цікавої теми: сюжети і образи. Так, тепер Ви будете вчитися образному мисленню, фантазувати і “художньо” чудити. Наприклад, єнот-полоскун у Ваших роботах буде прати і вішати білизну, равлик може везти на спині справжній будинок, голуб-листоноша з сумкою нести в дзьобі лист …

На першому уроці, в честь дня жартів 1 квітня, намалюємо саму “граціозну” тварину – слона. Звичайно ж, в білосніжній балетній пачці і рожевих пуантах. Отже, перший урок: “Слон у балетній пачці”!

Цикл «Алхімія художника». Малювання та секрети мистецтва для дітей від 8 років. Щосуботи, з 13:30 до 15:15

У цьому циклі Ви навчитеся штрихувати і тушувати, змішувати і створювати кольори; шукати лінію горизонту і золотий перетин. Одним словом – будете вчитися бути художниками не лише за покликом душі, а й використовувати “академічні” навички!

Ви спробуєте різні інструменти і матеріали; зможете розрізняти і застосовувати різні техніки; навчитеся відчувати і любити різні способи передачі образів на папері. І, звичайно, дізнаєтеся багато нового про історію фарб, матеріалів і художніх інструментів. І, швидше за все, знайдете своє покликання, спробувавши багато і обравши «улюблену» техніку. Спробуєте вугілля, граттаж, техніку монотип, акварель, пастель та інші «фокуси».

Цієї суботи вивчаємо “Акварельні таємниці”: кольорові плями і райдужні патьоки, бризки і плями – що може бути більш захоплююче! Ви продовжите “хімічити” з аквареллю і осягати її прекрасні секрети. Цього разу знову будете творити і витворяти: влаштуємо “ворожіння на плямах”. В переливах кольорів і плям Ви побачите образ, він і стане основою картини.

Цикл «Барви світу». Живопис і історія мистецтва для дітей 8-12 років. Щонеділі, з 11:00 до 13:15

Під час минулих занять Ви знайомилися з класиками і епохами, навчилися відрізняти рококо від бароко, дізналися про темному Середньовіччя і сонячність Ренесансу. Але паралельно з великими художниками світу мистецтва йшла народна творчість, яка надихала і направляла митців, як мудра бабуся.

У новому циклі Ви будете знайомитися з етнікою і автентикою. Дізнаєтеся найяскравіші риси в творчості кожного народу і, звичайно ж, створите не менш яскраві живописні роботи в декоративному стилі. Синьо-білі голландці, барвисті мексиканці, загадкові індіанці, занесені снігом ескімоси, суворі скандинави, мехенди індусів, арабські візерунки, слов’янський розпис, африканські орнаменти і китайська грамота – все це чекає на Вас!

На першому уроці Ви будете бігти через прерії разом з індіанцями, розгадувати старовинні “Загадкові індіанські знаки” і малювати прикрашений орнаментами шаманський бубон із зашифрованими посланнями.

1 заняття = міні-лекція з картинками + ескіз + робота в кольорі + чаювання з солодощами = 120-150 грн.

Всі матеріали, окрім фарб, надає арт-школа “Білий Кіт”

Всі питання і запис за телефоном:

(067) 770-07-57, (050) 800-59-03 (Оксана Шевченко, куратор арт-школи)

https://www.facebook.com/shkola.b.kot


Сб–Нд 11:00–15:20.


6–9 років


Абонемент на курс з 10 занять: 1200 грн
Одне заняття: 150 грн


(067) 770-07-57
(050) 800-59-03


http://www.whitecat.cadabra.com.ua/

Адреса

вул. Артема, 37-41, територія ресторації “Старомак”, 2-й поверх

Іграшки з флісу. Майстер-клас для дітей у творчій майстерні “Равлик-Павлик”


Діти так люблять іграшки, але в наш час купити іграшу – це питання 5 хвилин, а навчити та самостійно зробити неповторну іграшку своїми руками інша річ.

Творча майстерня “РАВЛИК-Павлик” пропонує навчити ваших діток новій майстерності. Всі учасники майстер-класу отримують необхідні матеріали, гарний настрій та унікальну іграшку.

Майстер-клас “Восьминіжка”, об 11:00

Для дітей від 4 років, тривалість 45 – 60 хвилин. Вартість 70 грн.

Майстер-клас “Зайчик”, о 12:30

Для дітей від 7 років, тривалість 60 – 90 хвилин. Вартість 80 грн.

Реєстрація обов’язкова!

Деталі за тел. (096) 869-32-61


03 Квітня, 11:00 & 12:30.


4–14 років


Майстер-клас “Восьминіжка”: 70 грн
Майстер-клас “Зайчик”: 80 грн


+38 (066) 662 40 24
+38 (096) 869-32-61

Адреса

кафе “OGOGO”, вул.Волинська, 31

Майстер-клас з пісочної анімації від театру “Золотий Лев”

Давно відомо, що для дітей гра в пісок – одне з найулюбленіших занять.

У пісочниці на дитячому майданчику або на морському узбережжі, діти захоплено будують замки і цілі фортеці – адже пісок має властивість пропускати воду і поглинає негативну енергію.

Тому малювання піском – заняття не просто захоплююче! Для дітей це відкриття нового чарівного світу пісочних фантазій і він створюється в реальному часі на їхніх очах.

На майстер-класі діти дізнаються історію пісочної анімації, освоять техніку малювання різними сипучими матеріалами і отримають багато нових позитивних емоцій у казковій атмосфері. І це в свою чергу стане найсильнішим стимулом для загального розвитку та художньо-естетичного сприйняття!

Батьки, які побажають залишитися на майстер-класі, зможуть насолодитися горнятком ароматної кави, чаю або залишитися в будь-якому із залів затишного антикафе.

Тривалість програми: 60 хв. (15 хв. – казка, 45 хв. – МК).

Збір групи за 10 хвилин до початку шоу.

02 Квітня, 12:00.


5–15 років


Дитячий квиток: 170 грн
Для дорослих : 60 грн


+38 050 655 52 35
+38 093 811 85 08


http://golden-lion.kiev.ua/

вул. О. Мішуги, 12.

Квест “Шпигунські пристрасті” від квест-агенціі “Реальні пригоди”



Квест-агенція “Реальні пригоди” запрошує до супер секретної шпигунської команди! Дітей чекають веселі випробування в школі шпигунів, міні-змагання з дартсу, навчання маскуванню, пошук та знищення секретної зброї, та, подарунки кожному!

Деталі за тел. (067) 137-12-47 Євгенія або вайбер


03 Квітня, 14:00–16:00.


7–13 років


Квиток: 180 грн


+38 (067) 137-12-47

ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1
Джерело: kyiv.dityvmisti.ua