Британські вчені з’ясували, за якої умови щастя дійсно можна купити за гроші

10 Квітня 2016 10:40
Важливо витрачати гроші на приємні речі

© Pixabay

Кембриджські дослідники дійшли висновку, що гроші приносять щастя лише тоді, коли вони правильно витрачені.

Учені з Кембриджської бізнес-школи та факультету психології Кембриджського університету проаналізували 77 тисяч банківських операцій з витрат грошових коштів і попросили 625 учасників експерименту заповнити анкету особистості та щастя, пише Daily Mail.

Результати дослідження показали, що люди, які витрачали гроші на товари й послуги, що відповідають їх особистості, були набагато щасливіші за інших.

Наприклад, екстраверти витрачають в середньому на $73 в рік більше на відпочинок у галасливих пабах, ніж інтроверти. Люди з високою совісністю витрачають на $175 в рік більше на страхування житла, здоров’я та фітнес, ніж люди з низькою совісністю. Відкриті особистості з радістю витрачають кошти на розваги та красу, а поступливі альтруїсти відчувають щастя, витративши гроші на благодійність або тварин.

Відповідність витрат з характером, інтересами особистості виявилась набагато важливішою для відчуття щастя, ніж просто наявність великої суми грошей. Автор дослідження, науковий співробітник Кембриджської бізнес-школи Джо Гладстон зазначає, що грошові витрати на речі, що радують людину, задовольняють її психологічні потреби, відповідно – приносять щастя.

Джерело: nv.ua