Чому розумні чоловіки рідше зраджують своїм жінкам

11 Квітня 2016 15:39
Чому розумні чоловіки рідше зраджують?

Дослідники виявили, що люди з вищими IQ надають більше значення сексуальної моногамії в порівнянні з їх менш інтелектуальними однолітками.

Робота була проведена доктором Сатосі Канадзава, фахівцем лондонської школи економіки і політичних наук, і опублікована в березневому випуску журналу «Соціальна психологія». В рамках дослідження він проаналізував два найбільші опитування, що проводяться в США, в якому встановлювався зв’язок між соціальними стосунками і IQ серед тисяч підлітків і дорослих.

Чому розумні чоловіки рідше зраджують?

Канадзава прийшов до висновку: «Як показує емпіричний аналіз, розумні чоловіки частіше цінують моногамію і сексуальну винятковість, чим всі інші, менш розумні люди». Доктор стверджує, що кореляція між інтелектом і моногамією у чоловіків лежить своїм корінням в еволюційному розвитку.

«Сексуальна моногамія — це еволюційно нова якість, яка принесла б мало користі для древньої людини, яка була запрограмована на те, щоб запліднити якомога більше жінок», — стверджує він.

Слід зазначити, що подібний зв’язок між традиційною сексуальною мораллю і інтелектом відсутній у жінок. Дослідники не знайшли доказів того, що розумні жінки частіше залишаються вірними.

Джерело: cikavo-znaty.com