До “Хрещатика” ввели тимчасову адміністрацію

6 Квітня 2016 09:26
kyiv1.org

kyiv1.org

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на підставі рішення Національного банку про визнання неплатоспроможним банку “Хрещатик” ввів у банк тимчасову адміністрацію. Про це повідомив на прес-конференції заступник директора-розпорядника фонду Андрій Оленчик.

“Як це передбачено законом, Фонд гарантування вкладів почав процедуру тимчасової адміністрації. Буквально годину тому команда фонду вже увійшла в приміщення банку”, – сказав Оленчик, повідмляє УНІАН.

Ця адміністрація проходитиме “не більше 30 днів, із правом продовження на ще 30 днів”. Обсяг виплат, які підлягають відшкодуванню за рахунок коштів фонду попередньо оцінюють до 2,8 млрд грн. Виплати обіцяють почати не пізніше ніж на 20 робочий день після введення тимчасової адміністрації.

Тим часом КМДА, яка є міноритарним акціонером “Хрещатика”, звернулась до правоохоронних органів. У міськадміністрацію побоюються, що гроші банку мажоритарні акціонери виведуть в офшори.

“Як міноритарний акціонер, Київміськдержадміністрація не може залишатися осторонь. Ми звертаємося в правоохоронні органи і податкову службу, щоб вони захистили вклади киян і кошти самої адміністрації і не допустили можливого виведення капіталів в офшори”, – сказав перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Зазначимо, що кінцевими власниками банку є Андрій Іванов (37,44%), територіальна громада міста Києва в особі КМДА (25%), Микола Солдатенко(24,24%) та низка міноритарних власників.

Раніше НБУ оголосив про неплатоспроможність “Хрещатика”, зазначивши, що більше 98% вкладників отримають вклади через фонд гарантування.
Джерело: http://tsn.ua/groshi/do-hreschatika-vveli-timchasovu-administraciyu-a-kmda-prosit-pravoohoronciv-zahistiti-groshi-banku-625074.html