Європейці вказали Україні на необхідність «дорости» до асоціації

7 Квітня 2016 12:41

es

Результати референдуму в Нідерландах  щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС є доказом неефективності українських реформ, відсутності певної  стратегії розвитку країни та суцільного популізму перших осіб країни. Проголосувавши проти України в ЄС,  європейці вказали на першочергову  необхідність  нашій державі позбутися таких факторів як зволікання у проведенні реформ та подолання корупції.

Так вважає політолог, один з лідерів Громадського руху   «Рідна країна» Олександр Федоренко, коментуючи  попередні  результати підрахунку голосів референдуму в Нідерландах, який відбувся вчора, 6 квітня.

« Це чіткий сигнал для української влади, яка на думку громадян Європи, недостатньо робить для того, щоб подолати корупцію, підняти рівень соцстандартів, не виправдовує інвестицій, не намагається жити за прийнятими безвізовими законами. І більшість українців солідарні в цьому з голландцями:  географічно країна  перебуває в центрі Європи, фактично  ж  за всіма національними та міжнародними показниками  – ми серед країн «третього» світу», – зазначає політолог.

Здолати розрив між Україною та ЄС цілковито реально, як це свого часу зробили Румунія та Болгарія. Попри опір євроcкептиків, реформи в цих країнах продемонстували значні результати, на противагу недореформам української влади.

« Дякуючи офшорному скандалу, євроскептики збільшать вплив на євросимпатиків щодо членства «корумпованої» України в Євросоюзі. Кількість людей проти асоціації України і ЄС зросте. Вимоги ЄС щодо суттєвих радикальних змін стануть більш жорстокими,  це очевидно. Можливо, це нарешті змусить українську владу перейти від піару щодо проведення  реформи до реального їx втілення у життя», – зауважує Олександр Федоренко.

Нагадаємо,

 6 квітня у Нідерландах  відбувся консультативний референдум щодо асоціації України і ЄС.

Згідно з попередніми результатами підрахунку голосів референдуму в Нідерландах, 61,1% проголосував проти ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Остаточні підсумки референдуму будуть оголошені 12 квітня.