Куди піти в Києві з 18 по 24 квітня: Афіша заходів

18 Квітня 2016 09:11

Майбутній тиждень обіцяє бути одним з найнасиченіших у цьому місяці, адже на ньому перетнуться відразу три великих фестивалі. Мова йде про “Французьку весну в Україні”, “Книжковий Арсенал” та фестиваль короткометражних фільмів. Додатково до цього набору в столицю приїжджає володар премії “Греммі” Джеральд Клейтон у складі джаз-тріо, а на арт-заводі “Платформа” пройде благодійна барахолка. Редакція “Київ. 112.ua” підготувала огляд заходів, на які варто неодмінно зазирнути.

Куди піти з 18 по 24 квітня в Києві:

Виставка тюльпанів “Квітучі ріки”

На виставці представлять більше 250 тисяч тюльпанів. Центральну алею прикрасять інсталяціями у вигляді еко-крамничок і великодніх композицій, а з квіткових робіт районних КП УЗН створять весняну картину площею 3500 м2. Під час виставки будуть проводитися різні фестивалі та концерти.

Коли: 20 квітня – 29 травня, 9:00 – 21:00

Де: Співоче поле

Скільки: 30 грн

Фото из открытых источников

Концерт групи Panivalkova

Колектив, що складається з барабанщиці, клавишниці та вокалістки, нарешті, записав перший повноформатний альбом і готовий презентувати його на великому сольному концерті.

Коли: 21 квітня, 20:00

Де: клуб Atlas, вул. Артема 37-41

Скільки: 170-500 грн

Фото из открытых источников

Виставка “Монік Роллінз: Urban Jungle”

Американська художниця українського походження Монік Роллінз вперше представить свою ретроспективну експозицію. Проведення виставки в приміщенні Національного музею Тараса Шевченка – данина Батьківщині її предків, які емігрували в США у XIX столітті.

Коли: 12-25 квітня, з 11:00

Де: Національний музей Тараса Шевченка, бульв. Т. Шевченка, 12

Скільки: 20 грн

museumshevchenko

Концерт Gerald Clayton Trio

У Києві виступить джаз-тріо на чолі з піаністом і композитором Джеральдом Клейтоном, чотирикратним номінантом музичної премії “Греммі”.

Коли: 21 квітня,20:00

Де: Арт-центр “Closer”, вул. Нижньоюрківська, 31

Скільки: 450 грн

Фото из открытых источников

БОМЖ-паті 2016

Раз на рік кияни звільняються від тягаря матеріальних цінностей і приходять на вечірку псевдо безпритульних. На відміну від стандартних нічних івентів перед БОМЖ-паті не потрібно ламати голову над тим, що вдягти. Головне – бути якомога більше схожим на справжнього безпритульного.

Коли: 23 квітня,20:00 – 6:00

Де: Оболонська набережна, 13

Скільки: 140 грн, на вході – 200 грн

Insider

Виставка ілюстрацій “Ілюстарт”

У рамках 13-ї “Французької весни” молоді українські та французькі ілюстратори презентують свої роботи в Києві. В експозицію увійшли роботи художників паризької галереї L ‘Illustre Boutique, а також учасників українського клубу ілюстраторів Pictoric, які співпрацюють з багатьма зарубіжними видавництвами.

Коли: 9-30 квітня

Де: Sky Art Foundation, вул. Стрілецька, 7/6

Скільки: безкоштовно

Facebook
Новини за темою: Повернення опенейрів: огляд найкращих фестивалів квітня

Виставка картин пацієнтів психоневрологічної лікарні

Експозиція складається з картин пацієнтів київської психоневрологічної лікарні №1 імені Павлова. До закінчення на сторінці Аrt BedlaM буде проходити інтернет-аукціон, на якому можна буде придбати картини душевнохворих. Всі кошти будуть передані на відновлення в лікарні постійно діючої мистецької студії.

Коли: 14-28 квітня

Де: кінотеатр “Кінопанорама”, вул. Ш. Руставелі, 19

Скільки: безкоштовно

Аrt BedlaM

Барахолка “Кураж Базар”

Як зазвичай на барахолці “Кураж Базар” будуть продавати б/у та нові речі, а також інші цікаві штуки. Для гостей організовують великий фудкорт і розважальну програму. Традиційно всі зібрані кошти віддадуть на благодійність.

Коли: 23-24 квітня,11:00 – 20:00

Де: арт-завод “Платформа”, вул. Біломорьска, 1-А

Скільки: 40 грн

Фото из открытых источников

VI міжнародний фестиваль “Книжковий Арсенал”

На “Книжковому Арсеналі” відбудуться публічні інтерв’ю, інтелектуальні дискусії між популярними авторами і журналістами, експериментальні літературно-музичні перформанси. Серед найбільш значущих подій фестивалю – презентація книги з фотографіями занедбаних синагог Йоганни Діль – “Ukraine Series”, передмову до якої написав Юрій Андрухович. У рамках “Книжкового Арсеналу” пройдуть кінопокази, а також книжкова виставка за участю понад 170 видавництв.

Де: Мистецький арсенал, вул. Лаврська, 10-12

Коли: 20-24 квітня, 14:00 – 21:00 (20 квітня), 10:00 – 20:00 (21-24 квітня)

Скільки: 50 грн, 20 грн. – пільговий, абонемент на всі дні фестивалю – 150 грн

Униан

V Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів

Цього року фестиваль короткометражок, який полюбився киянам, буде особливим, адже йому виповнюється 5 років. На честь Дня народження глядачів запрошують на 35 різних фестивальних показів. У програмі #KISFF2016 ретроспективи класиків і українські прем’єри, міжнародний і український конкурс, кіношкола і професійна секції.

Коли: 20-24 квітня

Де: кінотеатр “Кінопанорама”, вул. Ш. Руставелі, 19

Скільки: 25 грн (1 сеанс), 200 грн – абонемент на весь фестиваль

#KISFF