Курцям на замітку: 5 продуктів, які виводять нікотин з організму

15 Квітня 2016 09:03

Якщо ви палите або недавно розлучилися з цією звичкою, то вам потрібно знати, якими продуктами варто урізноманітнити свій раціон харчування. Вони допоможуть вам вивести нікотин і впоратися з вітамінною недостатністю.

Продукти, які виводять нікотин

Кинути палити — справа непроста. Вже через кілька годин після кидання у курця розвивається абстиненція. Організм вимагає чергової дози нікотину. Всі токсичні речовини, накопичені за роки куріння, виводяться місяцями. Але цей процес можна прискорити, якщо збагатити свій раціон харчування продуктами, які прискорюють виведення нікотину і смол з організму.

1. Апельсини і лимони

Якщо ви курите (або вже кинули), то вірними помічниками вашому організму стануть цитрусові: апельсини, лимони, грейпфрути і мандарини. У цих фруктах міститься багато вітаміну С, який відрізняється гарною засвоюваністю.

Вітамін С прискорює обмін речовин, покращує кровотік, а також допомагає очистити легені від шкідливих речовин, що утворюються при курінні сигарет.

Людям з виразковою хворобою шлунка і алергічними захворюваннями потрібно бути обережними. Вживання цитрусових може бути для них протипоказано.

2. Чиста вода

Зневоднення організму — один з негативних наслідків нікотину. Тому курці повинні ретельно стежити за питним режимом, забезпечуючи свій організм необхідною кількістю води. І мова тут йде не про газовані напої, соки, чаї або каву. Організму потрібна чиста вода. Якщо у вас немає ніяких протипоказань (серцеві, ниркові захворювання і т.д.), то на 1 кг маси тіла потрібно близько 30 мл води в день. Це означає, що людині вагою 70 кг потрібно близько 2 літрів води на добу.

3. Шпинат

Якщо ви палите або недавно «кинули», то страви зі шпинату часто повинні бути на вашому столі. У ньому міститься велика кількість фолієвої кислоти, яка необхідна для нормальної діяльності нервової і м’язової системи. Відомо, що куріння сприяє руйнуванню фолієвої кислоти в організмі, тому вживання багатого фолатами шпинату допоможе вам підтримувати оптимальний рівень фолієвої кислоти в організмі.

4. Ківі

Ківі — тропічний фрукт, який містить велику кількість вітамінів А, С і Е, необхідних для нормальної життєдіяльності організму. Органічні кислоти, що входять до складу ківі, прискорюють метаболізм і сприяють швидкому виведенню нікотину і смол. У ківі міститься багато магнію, який покращує дихання, допомагаючи позбутися від кашлю, що мучить багатьох курців.

5. Морква

Ще один рослинний продукт, який обов’язково повинен бути присутнім в раціоні харчування у курця. У моркві багато вітамінів А, В, С і К. Ці вітаміни беруть участь в метаболізмі, а також в процесах по виведенню токсинів. Крім того, ці компоненти допомагають знизити стрес, який виникає при синдромі відміни.

Якщо ви вирішили розлучитися з шкідливою звичкою, то вкрай важливо стежити і за калорійністю раціону харчування. Як відомо, куріння знижує апетит, тому, відмовившись від куріння, ви ризикуєте набрати зайві кілограми.

Джерело: ukrhealth.net