Киянам можуть повернути приміщення дитячого садочку з незаконної оренди

6 Квітня 2016 10:22
342_b
Київською місцевою прокуратурою №3 заявлено до Господарського суду столиці позов з вимогою зобов’язати громадську організацію звільнити незаконно займані приміщення дошкільного навчального закладу, розташованого на вул. Курчатова. Про це повідомили в прес-службі прокуратури м.Києва.
У 2009 році приміщення дитячого садочку загальною площею 155 м² надані в оренду громадській організації. Строк дії оренди закінчився в 2012 році, проте приміщення й досі не повернуті у комунальну власність, а у орендаря за користування майном існує заборгованість у розмірі 50 тисяч гривень. Крім цього з’ясувалося, що вказані приміщення взагалі використовувались для статутної діяльності товариства, тобто з метою, не пов’язаною зі здобуттям дітьми дошкільної освіти, – зазначили в прес-службі.
Зважаючи на виявлені порушення, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогою повернути комунальне приміщення Управлінню освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації та стягнути з боржника кошти за оренду.