Найстрашніші травми у світовому футболі: Топ-10

29 Квітня 2016 17:31

спорт

Важкі переломи і вивихи – плата за світову популярність і обожнювання фанатів. Травми у футболі не рідкість, але є такі, які увійшли в історію.

Топ-10 всесвітньо відомих футбольних травм

Девід Баст, який грав у захисті клубу “Кавентрі Сіті”, незмінно в десятці спортсменів, котрі пережили жахливі футбольні травми. У 1996 Баст через те, що зіткнувся із захисником іншої команди, зламав ногу так, що кістки вийшли назовні, а зі стадіону довго прибирали кров. Девід Баст переніс понад два десятки операцій і більше ніколи не займався футболом.

Не менш серйозно був травмований Іньїго Діас Де Серіо, нападаючий “Реал Сосьєдад”, який близько року відновлював обидві гомілкові кістки.

Постраждав і Едуардо да Сілва, граючи за британський “Арсенал”.

Пам’ятають уболівальники і зміщену кісточку Якоба Ольсена з “Віборга” в 2006 р.

А Хенрік Ларссон, що грав у Кубку УЄФА-98/99 за “Селтік”, так вивернув ноги, що зламав ліву в двох місцях.

Джибріль Сіссе з “Ліверпуля” на товариському матчі перед Чемпіонатом світу 2006 дуже невдало зламав ногу ще в першому таймі гри.

Едгару Андраде, нападаючому “Крус Асуль”, було 19 років, коли він отримав перелом ноги, що розвернув щиколотку на 180 градусів.

Півзахисник німецького клубу “Боруссія М” Евальд Лієнен був покалічений ковзаючим ударом по ногах.

Два переломи одночасно пережила права нога Люка Шоу, захисника “Манчестер Юнайтед” у Лізі Чемпіонів.

Нарешті, в 2010 році сталася одна з найрезонансніших футбольних травм нового часу: у матчі “Барселони” проти “Атлетіко”, коли була жахливо пошкоджена права ступня одного з гравців.

Як безпечно грати в футбол?

Травми супроводять не лише професійних гравців. Тренери радять оберігати себе, використовуючи спеціальне взуття і бандаж для стопи, щоб захистити суглоби. Бандаж можна придбати на med-magazin.com.uа, де є великий вибір протекторів для ніг спортсменів. Він згодиться і в інших видах спорту.

Джерело: gazeta.ua