New York Times: Україні дали 3 місяці на запуск реформ

29 Квітня 2016 09:26

л

Європейський банк реконструкцій і розвитку дав Україні 2-3 місяці на запуск реформ.

Президент ЄБРР Сума Чакрабарті, який на цьому тижні побував у Києві і зустрівся з новим урядом, дуже обережно висловив свої надії, – пише New York Times.

“В цілому, я повернуся до Лондона і піду на зустріч нашого управління з дуже позитивними відчуттями щодо відновлення прихильності до реформ. Але наступні 2-3 місяці матимуть вирішальне значення. Ми будемо пильно стежити”, – сказав Чакрабарті.

“Ключовий момент полягає у тому, щоб перетворити свою прихильність в щось матеріальне, у що люди можуть повірити, і це програма МВФ”, – додав він.

Програму фонду на 17,5 мільярда доларів припинили до жовтня. Тим часом, Петро Порошенко та Володимир Гройсман пообіцяли, що будуть виконувати  обіцянки Києва по боротьбі з корупцією. Щоб відновити виплати в рамках програми.

New York Times також нагадує: в 2014-2014 році Україна отримала від ЄБРР 2,2 мільярда євро інвестицій. Таким чином стала найбільшим одержувачем коштів від банку. Однак у 2016 році ЄБРР не так активно вкладав гроші в Україну через відсутність прогресу у проведенні реформ.

Джерело: gazeta.ua