Новопризначеним керівникам «Укрзалізниці» та «Укрпошти» прийдеться боротися з «совковим» менталітетом чиновників та звичкою красти, – політичний експерт

20 Квітня 2016 17:01

  930724

Українське суспільство сподівається на міжнародний досвід нових чиновників, їх  неупередженість та незалежність від олігархічних груп, попри те,  що   вже має сумний досвід реформування  національної сфери охорони здоров’я, правоооронних органів, торгівлі та  розвитку іноземцями. Так вважає  політичний  експерт Олександр Федоренко, коментуючи сьогоднішнє призначення керівниками «Укрзалізниці» та «Укрпошти» поляка Войцеха Балчуна та українця, екс-менеджера американської  кампанії Ігоря Смілянського.

«Минулий досвід міністрів-іноземців з  другого Кабміну Яценюка та іноземця-заступника Гепрокурора, свідчать про те, що в країні опір реформам сильніше, ніж можливості управлінців. Нажаль, ще діє принцип «або ти, або тебе», і зазвичай, система,  яка роками  працювала на олігархів, «ламає» реформатора. Як це було з Абромавічусом і Сакварелідзе», – вважає   експерт .

За словами експерта, нові очільники українських підприємств мають виправдати  очікування суспільства, бо мають кризовий досвід.

«Правда в тому, щo новим менеджерам для виправдання довіри і доведення власної професійності на займаній посаді,  доведеться  змагатися не тільки з українською  кризою. А й з внутрішніми  форс-мажорами на кшталт чиїхось інтересів, корупцією, «совковим» менталітетом дрібних чиновників, байдужістю та звичкою красти»,  – переконаний експерт Олександр Федоренко .

Нагадаємо, сьогодні Кабмін  призначив нових керівників «Укрзалізниці» та «Укрпошти.

 Головою «Укрпошти» став  Ігор Смілянський, який  має 17-річний досвід роботи у провідних світових консалтингових компаніях,  працював у американському офісі аудиторської кампанії KPMG

Очільником «Укрзалізниці» став поляк Войцех Балчун, який  обіймав аналогічну посаду у Польщі, та за часи свого правління там врятував збанкрутілу компанію перевізника.