Новим солістом групи “Скрябін” став стоматолог-поліглот, громадянин Тунісу

15 Квітня 2016 16:25
Новым солистом группы "Скрябин" стал сын мэра Туниса

Стало відомо про затвердження нового фронтмена, який замінив загиблого Кузьму в групі. Новий соліст “Скрябіна” – Аніс Єттаєб – стоматолог, поліглот і син мера Тунісу

Про це повідомляє Infokava.com з посиланням на zak-kor.net

Симпатичного брюнета ви напевно бачили в шоу «Голос країни-5», де він пройшов у фінал. Аніс постійно живе у Львові, а в Києві буває наїздами. Чому таке незвичайне ім’я? Тому що співак – громадянин Тунісу.

В Україні Аніс вже більше десяти років. Батько артиста – араб, мама – українка. Батьки познайомилися під час навчання у Львівському медінституті і незабаром одружилися.

“У Львові народився мій старший брат Назар”, – Аніс говорить по-українському чисто, з ледве помітним іноземним акцентом. “Через три роки наша сім’я переїхала в Туніс, і я вже народився там. Незабаром папа зайнявся політикою, один час він навіть був мером Тунісу. Зараз батьки живуть в десяти кілометрах від столиці, недалеко від моря, в шикарному районі”.

За його словами, співак володіє шістьма мовами: українською, російською, польською, англійською, французькою, арабською та його туніським діалектом. З батьком вокаліст спілкується російською:

“В Тунісі я ходив у французьку школу, а на літо приїжджав до бабусі у Львів”.

Музикою Аніс займається з 15 років, свою першу групу він збив ще в Тунісі. У той час хлопець грав треш-метал, трохи пізніше захопився блюз-роком, а потім переключився на гранж.

Музикант добре володіє техніками «гроулінг» і «скриминг», які використовується вокалістами в екстремальних напрямках металу. У Львові Аніс грає в двох командах: це кавер-бенд (виконують хіти AC/DC, Joe Cocker, Led Zeppelin та інші) і в рок-група Stone Chariot (за звучанням особисто мені нагадала американську гранжевую групи Alice in Chains).

За освітою Аніс лікар-стоматолог, хоча в юності мріяв стати патологоанатомом.

До речі, цікавий збіг: Кузьма Скрябін за фахом теж був лікарем-стоматологом. Як і Аніс, він закінчив Львівський медінститут.

Більше того, Андрій Кузьменко і Аніс були знайомі:

«З Кузьмою Скрябіним зустрічався тричі. Перший раз – три роки тому на корпоративі. Кузьмі сподобався наш виступ, він потім підійшов і сказав: «Кльово, чуваки, продовжуйте в тому ж дусі!»

За словами Олексія Зволинського, музиканти «Скрябіна» запримітили 29-річного Анісу, побачивши його виступ в Інтернеті. Потім Зволінський зв’язався з Анісом по соцмережі і запропонував співпрацю.

16 квітня, у «Скрябіна» в Києві сольник (програма називається «Просто рок»), на якому група зіграє свої пісні в нових аранжуваннях. Тут і відбудеться дебют Анісу в якості соліста «Скрябіна».