Пісні рецепти на кожен день: ТОП-5 чудових супів

9 Квітня 2016 10:32

Для тих , то  постує, tochka.net пропонує різноманітні пісні рецепти на кожен день. Найкращі перші страви, які і наситять, і зігріють, і додадуть енергії твоєму організму.

Сподіваємося, стануть в нагоді запропоновані пісні рецепти на кожен день під час тривалого Великого посту, щоб різноманітно і смачно, а головне – корисно нагодувати свою сім’ю гаряченьким.

Пісний суп-гуляш
© vk.com

Якщо ви дотримуєтеся посту,  маєте знати, що можна, а чого не можна їсти в ці дні. Продукти тваринного походження заборонені, тому суп ми будемо варити не на м’ясному бульйоні.

Інгредієнти:

  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Картопля — 2 шт.
  • Помідор — 2 шт.
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Часник — 3 зуб.
  • Кмин — 0,5 ч. л.
    Паприка солодка — 1 ч. л.
  • Сіль — за смаком
  • Вода — близько 800 мл.

Приготування:

1. Бланшовані помідори, цибулю і перець нарізати кубиками.

2. Викласти на сковороду, додати томатну пасту, паприку і трохи води, потушкувати 10 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.

3. Кмин розтерти у ступці.

4. Нарізати картоплю кубиками.

5. Помістити тушковані овочі в каструлю, додати до них картоплю, сіль і гарячу воду. Варити близько півгодини до готовності картоплі.

6. Заправити суп кмином і видавити часник за 5 хвилин до закінчення готування.

7. Пісний суп-гуляш готовий.

Пісне меню: готуємо розсольник
© Shutterstock

Пісне меню можна урізноманітнити як салатами і стравами з тіста, так і пісними супами. Пропонуємо в свої пісні рецепти включити розсольник. Це чудова перша страва, пікантний смак якій надають солоні огірки.

Вам знадобиться:

2 л води, 1 склянка перлової крупи, 5 середніх картоплин, 1 морква, 1 цибулина, 1 невеликий білий корінь (пастернак, петрушка або селера), 2 солоних огірки, 0,3 склянки огіркового розсолу, соняшникова олія, лавровий лист, чорний перець горошок, сіль за смаком.

Спосіб приготування: добре промийте перлову крупу і залийте гарячою водою приблизно на годину.

Очистити і нарізати кубиками картоплю, дрібно нарізати цибулю, моркву і біле коріння натерти на крупну тертку, огірки при бажанні очистити від шкірки, нарізати полукружечкамі.

Приготувати зажарку: на олії спассирувати цибулю, додати моркву і біле коріння.

Перловку, що настоялася, варити до готовності протягом 1-1,5 години. Потім додати картоплю, спеції і трохи солі, з урахуванням солоних огірків і розсолу, варити 20 хвилин. Додати зажарку і солоні огірки і варити ще 15 хвилин.

В кінці приготування додати розсіл і довести до кипіння. Подавати теплим.

квасоля
© Shutterstock

Суп із квасолі особливо актуальний в період Великого посту, оскільки він багатий на білки, мінеральні речовини, вітаміни та амінокислоти. За своєю харчовою цінністю він здатен замінити м’ясну їжу. А спосіб приготування надзвичайно простий.

Інгредієнти:

  • 1 склянка квасолі,
  • 4-5 картоплин,
  • 2 моркви,
  • 2 цибулини,
  • 1 ст. ложка томатної пасти (або 0, 5 склянки томатного соку),
  • олія,
  • хмелі-сунелі,
  • чорний мелений перець,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Квасолю потрібно заздалегідь промити і залити холодною водою на 8-10 годин. Ще раз промити і варити квасолю протягом години. Додати картоплю і варити до її готовності.
  2. Натерту на крупну терку моркву обсмаж на олії, додай томат і відправ зажарку в суп. Посоли і додай спеції.
  3. Окремо обсмаж до золотистого стану дрібно нарізану цибулю і розклади її по тарілках у готовий суп.
© shutterstock

Традиційний український борщ у пісному варіанті виходить теж дуже смачним. До нього ти можеш приготувати пісні пампушки з часником.

Знадобиться:

  • невеликий буряк – 1 шт.,
  • квашена капуста – півсклянки,
  • сухі сушені гриби – 5-6 шт.,
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.,
  • морква – 1 шт., борошно – 1 столова ложка,
  • олія – 25 г,
  • томат – 25 г,
  • перець, лавровий лист, сіль, зелень петрушки – за смаком.

Як приготувати:

Гриби добре промиваємо кілька разів і варимо до м’якості. Виймаємо їх із бульйону й дрібно ріжемо. Обсмажуємо гриби в олії.

В олії пасеруємо нашатковану соломкою квашену капусту, моркву, цибулю, буряк. Коли овочі трохи просмажаться, додаємо столову ложку борошна.

Викладаємо овочі в каструлю, заливаємо грибним бульйоном. Додаємо томатну пасту, перець і лавровий лист.

Додаємо в борщ гриби й варимо його ще 30 хвилин. Посипаємо все зеленню петрушки. Подаємо борщ із традиційними пампушками.

Сочевичний суп: рецепт
© shutterstock.com

Сочевиця – надзвичайно корисний продукт, здатний замінити тваринний білок. А оскільки в період посту ми маємо особливо гостру потребу у вітамінах, мінералах і амінокислотах, пропонуємо приготувати суп із червоної сочевиці з зеленню.

Тобі знадобиться:

  • 1 велика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. кокосового масла (або рослинної олії)
  • 1 ч.л. меленого куміну
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 1 л води або овочевого бульйону
  • 1 чашка червоної сочевиці
  • 1 велика морквина
  • 1 лимон
  • 0,25 чашки посіченої кінзи
  • перець чилі і сіль за смаком
  • оливкова олія, зелень

Приготування:

Кокосове масло розтопи на вогні в каструлі.

Цибулю наріж квадратиками, трохи обсмаж її до м’якості. Додай дрібно порубаний часник, кумін і смаж іще пару хвилин.

Додай томатну пасту, перемішай і продовжуй готувати.

Влий бульйон або воду, додай сочевицю і нарізану кубиками моркву, готуй до закипання.

Вари на маленькому вогні близько 30 хвилин, як тільки сочевиця і морква будуть готові – можеш вимикати вогонь.

Додай твою улюблену зелень і за допомогою блендера перетвори суп на пюре бажаної консистенції, приправ соком лимона.

Налий суп у миску, прикрась зеленню, додай оливкову олію і подавай.

Смачного!