Редактор Economist назвав Яценюка катастрофою і не покладає великих сподівань на Гройсмана

15 Квітня 2016 10:15

1

Британський журналіст і старший редактор видання The Economist Едвард Лукас заявляє, що колишній прем’єр Арсеній Яценюк був катастрофою, проте він не має великих очікувань і від новопризначеного глави уряду Володимира Гройсмана. Про це він сказав в інтерв’ю виданню “Новое время”.

На запитання журналіста про те, чому інвестори з оптимізмом сприйняли відставку Яценюка, Лукас відповів: “Він був катастрофою на посаді прем’єр-міністра. Добре, що пішов”.

Редактор The Economist водночас зауважив, що у нового глави Кабміну є перевага, що вся увага переключиться на президента Петра Порошенка. На думку Лукаса, останній “є частиною проблем української політики, а не частиною вирішення цих проблем”.

“Вам потрібні нові політики, які порвуть зв’язки з нинішньою групою олігархів. І вам потрібен серйозний генеральний прокурор, який не тільки зловить велику рибу в невід, але і приготує її”, – підкреслив журналіст.

Він також додав, що не надто сподівається на Гройсмана. “Сподіваюся помилитися, але у мене немає великих сподівань щодо Гройсмана”, – зазначив Лукас.

Також відомий журналіст розповів, що для Заходу “переконливі промови” Порошенка “звучать зловісно” і довіра до нього падає.

“Всі дуже нетерплячі щодо Порошенка. Він багато говорить, виступає з емоційними, переконливими промовами, захищаючи українські інтереси, говорить про боротьбу з корупцією, і про необхідність сильних інститутів, і про багато інших речей. Але для нас це звучить зловісно. Джо Байден, віце-президент США, не раз підкреслював, що вам треба врешті щось робити. Однак оскільки Порошенко не хоче вступати в конфронтацію зі своїми друзями-олігархами, оскільки він готовий втручатися в роботу правосуддя, довіра Заходу до нього падає істотно”, – підкреслив Лукас.
Джерело: http://tsn.ua/politika/redaktor-economist-nazvav-yacenyuka-katastrofoyu-i-ne-pokladaye-velikih-spodivan-na-groysmana-631331.html