Розвиток туризму – це ідеологія держави, а його підтримка – це підтримка національної ідеї

7 Квітня 2016 12:01

томенк

На цьому наголосив під час виступу на парламентських слуханнях, присвячених питанню розвитку туристичної індустрії як інструменту економічного розвитку та інвестиційної привабливості України, лідер громадського руху «Рідна країна», організатор всеукраїнської акції «7 чудес України» Микола Томенко.

«Я дивлюсь на державну політику у сфері туризму не лише з точки зору економіки, а, перш за все, як на ідеологію, світогляд та національну ідею, – зазначив М. Томенко. – Якби українська держава займалася розвитком внутрішнього туризму, то у нас не було би ні кримських, ні Донецьких, ні Луганських проблем. Аби школярі та й загалом українці активно відпочивали і мандрували всередині України, тоді би російська пропаганда не могла би їх переконати в тому, що у Києві, Львові живуть якісь «неадеквати», які ненавидять українців Сходу чи Півдня».

«Натомість нинішня влада не зробила висновків з попереднього періоду, і сьогодні державною туристичною політикою в Україні опікується Управління у складі Апарату Міністерства економічного розвитку та торгівлі. Можете собі уявити, який рівень впливу держави на туристичну політику!», – зауважив М. Томенко.

«Отож, Галичиною і далі мандрують польські екскурсоводи, які розповідають на власний розсуд про історію України, в церквах Московського патріархату спеціально навчені в Росії люди розповідають про важливість «правильної руської» церкви, а українська держава не те, що не забороняє іноземців-екскурсоводів (як це прийнято в усіх європейських країнах), а взагалі не звертає на це уваги», – зауважив політик.

Тому, на його переконання, сьогодні важливо нарешті сформулювати і забезпечити належну державну політику у сфері туризму, оскільки мова йде про пропагування нашої історії, традицій та культури.

Завершуючи свій виступ, Микола Томенко сказав, що Президенту варто все-таки нагадати, що він – Президент України.

«Бо, як відомо, він поточний рік оголосив роком англійської мови, а наступний вирішив оголосити роком Японії в Україні. Все-таки бажано нам, в Україні, оголошувати роки української мови, української історії та українців, а не пропагувати мову чи історію інших «братських» держав», – підсумував Микола Томенко.