Шокуючі факти про напівфабрикати

21 Квітня 2016 09:45

З кожним роком харчова промисловість все більше нарощує свої потужності. Сучасна людина може цілком обійтися без готування їжі вдома. На жаль, багато хто так і робить, купуючи готову їжу і напівфабрикати. Ми розповімо вам, чому цього робити не потрібно!

напівфабрикати

Ваш раціон харчування на 50-70% складається з напівфабрикатів

Цифри вражаючі! Так, згідно з останніми дослідженнями, раціон харчування сучасної людини майже на 70% складається з напівфабрикатів. Це ковбаса, сосиски, кондитерські вироби, випічка, йогурти, молочні продукти, сири, готові заморожені вироби і деякі види хлібів. Тобто, майже 70% всієї енергії ви отримуєте від напівфабрикатів, склад яких залишається сумнівним, але про це ми ще скажемо.

Ви стаєте залежними від напівфабрикатів

Якщо ви часто вживаєте напівфабрикати, то напевно помітили, як часом складно відмовити собі в шоколадці, сухариках, чіпсах та навіть пельменях. Чому ж напівфабрикати викликають залежність? Все дуже просто. У їх складі багато цукру, солі і підсилювачів смаку. Всі ці речовини діють на нервову та ендокринну систему людини, викликаючи звикання, як до наркотиків або алкоголю.

 Отруйні речовини в напівфабрикатах

Напівфабрикати рясніють шкідливими речовинами. Ці продукти мають привабливий вигляд, вони довго можуть зберігатися і володіють бездоганним смаком. На жаль, але досягається це завдяки хімікатам, які шкодять вашому здоров’ю. Так, в харчових барвниках містяться важкі метали, а для тривалого збереження продуктів застосовують консерванти, більшість з яких отруйні.

Ви гарантовано наберете вагу від напівфабрикатів

І не тільки наберете вагу, а й «обзаведетеся» захворюваннями, пов’язаними із зайвою вагою і ожирінням. Звичка часто вживати ковбасні вироби, жирні сири, кондитерку і консерви швидко призводить до набору зайвих кілограмів. І справа тут не тільки у високій калорійності напівфабрикатів. Часте вживання цих продуктів уповільнює обмін речовин, від чого повніти ви будете ще швидше.

А якщо ви бажаєте схуднути, то з напівфабрикатами нічого не вийде. Надлишковий вміст солі і цукру в цих продуктах не дозволять вам досягти бажаних результатів.

Напівфабрикати порушують кишкову мікрофлору

Потрапляючи в кишечник, напівфабрикати порушують баланс між корисними і умовно-патогенними мікроорганізмами. Відзначено, що особи, які захоплюються напівфабрикатами, часто скаржаться на проблеми з травленням, зокрема, метеоризмом і порушенням стільця. Ці симптоми виникають через порушення кишкової мікрофлори.

Напівфабрикати викликають важкі захворювання

Аналіз понад 150 клінічних досліджень показав, що практично всі хронічні захворювання, якими страждають сучасні люди, частково викликані вживанням напівфабрикатів. Лікарі-дієтологи настійно рекомендують людям переходити виключно на натуральну їжу і знаходити час для її приготування вдома.

Численні дослідження також підтверджують, що м’ясні напівфабрикати здатні викликати ракові захворювання. Зокрема, ковбасні вироби і м’ясні консерви сприяють розвитку раку кишечника, підшлункової залози і раку шлунка.

Джерело:ukrhealth.net