Суспільство сподівалось, що до влади прийдуть державники, а натомість прийшли базарники

13 Квітня 2016 13:32
kommersant.ru

kommersant.ru

Про це сказав лідер громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко, коментуючи журналістам перебіг формування нової коаліції та уряду.

«Все українське суспільство і 99% народних депутатів спостерігають, як останнім часом йде цинічна і водночас прагматична боротьба за те, щоб розставити своїх людей не стільки на посадах, скільки на «грошових потоках». Причому, ця боротьба є фантастично непримиренною, адже всі розуміють, що новий уряд і коаліція, створена під нього, проіснують ще менше, ніж попередні, а тому треба максимально скористатися цією ситуацією», – зазначив Микола Томенко.

Саме через це, на його думку, аналіз кандидатур нових міністрів не підлягає якомусь раціональному чи адекватному поясненню. «Це або друзі, або товариші, або представники братських фінансово-політичних угрупувань, або так звані «універсальні» міністри. Останні – взагалі нова категорія чиновників, яка виникла останнім часом. Це так звані «менеджери» і представники нового покоління, які не знають, чим вони будуть займатися на посаді того чи іншого міністерства, але готові очолити будь-яке з них», – зауважив Томенко.

Відповідаючи на запитання, чи будуть врешті-решт створені нові коаліція та уряд, він зазначив, що така вірогідність доволі висока, незважаючи на цинічну війну за посади. «Адже страх втратити владу для нинішніх можновладців є значно більшим за побоювання втратити якусь вигідну посаду або бюджетний проект», – вважає Микола Томенко.

«Але найсумнішим є інше: суспільство в черговий раз сподівалося, що до влади прийдуть державники, а натомість прийшли базарники», – підсумував він.