Топ-10 ознак того, що ви вживаєте мало води

1 Квітня 2016 16:08

Сухість шкіри і ламкість волосся не єдині ознаки зневоднення. Ми підкажемо, як зрозуміти, що ви вживаєте мало води.
Зневоднення організму

1. Головні болі
Мозок на 85% складається з води, тому не дивно що при зневодненні ви можете відчувати запаморочення або головні болі.

2. Проблеми зі калом
Вода очищає наш організм і кишечник. При її нестачі, організму доводиться забирати її з інших джерел, зокрема – з кишечника або товстої кишки. В результаті, людина страждає від закрепів.

3. Прищі
Вода допомагає організму очищатися від шлаків і токсинів, тому при її нестачі вони не можуть виводитися нормальним шляхом, і ліквідуються через шкіру.

4. Втома
Якщо ваш організм сповнений токсинів і шлаків, це значно впливає на ваше самопочуття. Всі шкідливі речовини виводяться організмом за допомогою води, тому якщо хочете почувати себе добре, не забувайте поповнювати запаси рідини.

5. Набряки
Коли організм недоотримує достатньо води, він починає розцінювати це як загрозу і зберігає кожну краплю. Зазвичай, вода зберігається в міжклітинному просторі, як результат – набряки рук або ніг.

6. Неприємний запах з рота
Наліт на язику, неприємний запах або сухість у роті – перші ознаки нестачі води в організмі. Слина, яка міститься у нас в роті, зволожать ротову порожнину, а нестача води скорочує її кількість.

7. Спазми в м’язах
Ми можемо відчувати м’язові спазми, коли в м’язи не надходить достатньо кисню за допомогою системи кровообігу.

8. Суха шкіра
Для того, щоб наша шкіра завжди виглядала свіжо і молодо, нам необхідно зволожувати її – як зовні, так і всередині. Щодня застосовуйте зволожуючі креми – вранці або ввечері, а також не забувайте випивати 1,5-2 л води без газу.

9. Цукровий діабет
Зневоднення – одна з причин розвитку цукрового діабету. Вода – це джерело енергії для нашого організму, коли її не вистачає, мозок змушений виділяти більше цукру, щоб заповнити недоліки енергії.

10. Проблеми із зором
Сухість в очах і навіть розвиток катаракти – на все це впливає нестача води. В результаті зневоднення, кришталик ока втрачає воду і стає більш щільним.

Джерело: zdorovia.com.ua