Топ-5 найкумедніших книгокиць сучасності

6 Квітня 2016 16:19

Киці супроводжують нас тривалу частину життя. Ми любимо їх живими й іграшковими, і у вигляді зображень, і у вигляді наліпок, але найбільше ми любимо їх як супергероїв дитячих книжок. Про останніх й розповідає Gazeta.ua письменник Ігор Зарудко. Він продивився багато нової дитячої літератури і сформував для себе корисний Топ-5 книгокиць.

Йозеф Чапек “Оповідання про песика і кицю”, видавництво Vivat

Фото - надане Ігорем Зарудко
Фото – надане Ігорем Зарудко

Не можна лишитися осторонь книги “Оповідання про песика і кицю” чеського класика дитячої літератури, художника та ілюстратора Йозефа Чапека. Окрім киці героєм цієї книги виступає, здавалося б злісний суперник і недруг по життю – песик. Проте, у світі який зобразив Чапек, вони постають найліпшими друзями, друзями-не розлий вода! Головна перевага цієї книги в тому, що тут дітки можуть не лише бавитися разом з героями оповідань, а й вчитися бути вихованими та охайними, допомагати батькам з домашніми справами і пекти святкові пироги. Це книга з розряду “must have” у власній бібліотеці.

Галина Вдовиченко “36 і 6 котів”, видавництво Старого Лева

Фото - надане Ігорем Зарудко
Фото – надане Ігорем Зарудко

Довгий час Галина Вдовиченко була для мене авторкою, яка пише гарні дорослі романи, перемагає з ними у якихось конкурсах та робить масові зустрічі зі своїми читачами… І тут одного разу до рук мені попадає її дитяча книга “36 і 6 котів”, яка перевернула моє уявлення про авторку. Книжка абсолютно прекрасна, в ній 36 і 6 головних героїв – котів-безхатченків. Якось дощового вечора всі ці хвостаті оселяються в будинку пані Крепової попри її бажання. Чим обертається поселення таких гостей можете собі тільки уявити.

Катя Матюшкіна “Кіт да Вінчі”, видавництво Махаон

Фото - надане Ігорем Зарудко
Фото – надане Ігорем Зарудко

Мені ця книжка припала до душі в першу чергу тим, що головний герой – кіт да Вінчі – геніальний хоробрий детектив, який одного дня звалився із Місяця і змінив повсякденне життя своїм новим друзям назавжди. Це весела детективна історія, де кіт-герой знаходить втрачену мапу скарбів Анаконди і вирушає на їхні пошуки зі своєю командою друзів Брякою, Угухою, Піком, Чучою, Бабушею, Дзином, Шмутцом, Мурзотницею та Кудахою. Як правильно ви зрозуміли, з такою компанією точно сумувати не доведеться, тож поринайте у світ пригоди разом з ними.

Марта Альтез, “Кіт король”, видавництво Vivat

Фото - надане Ігорем Зарудко
Фото – надане Ігорем Зарудко

Ця книжка підкупила мене своїми надзвичайними ілюстраціями й історіями. В ній якнайкраще передається велич котів і киць – королівська велич. Тут кіт на своєму місті, в першу чергу на тому місці, на якому він сам себе бачить. Марта Альтез дуже наблизила книгу до реальності, багато історій змальовані ніби з самої дійсності. Взявши цю книгу до рук, дуже важко перестати її гортати і читати раз, другий і аж поки не висмієш весь сміх, а потім і ще трохи. Ви і ваші діти будете у захваті, адже це розповідь про кота, який вважав себе не аби ким, а королем, правителем. Що з того вийшло, прочитайте обов’язково!

Фото - надане Ігорем Зарудко
Фото – надане Ігорем Зарудко

Ігор Калинець “Небилиці про котика і кицю”, видавництво Аверс

Говорячи про дитячу літературу, зокрема про книгокиць у дитячій літературі, не можна оминути віршики. Серед маси гарного представленого на українському ринку хочеться відмітити книгу Ігоря Калинця “Небилиці про котика і кицю”. Це книжка віршиків легких і веселих, це книжка ілюстрацій привабливих і чарівних, це книжка добра і спокуслива, яка неодмінно стане прикрасою у вашій дитячій бібліотеці.

Джерело: gazeta.ua