Топ-5 продуктів, які руйнують зубну емаль

10 Квітня 2016 11:46

Для того, щоб скоротити кількість візитів до стоматолога, зуби потрібно берегти. Зубна емаль дуже чутлива до різного роду продуктів, що містять в своєму складі багато кислоти і цукру.
Кава шкідлива для зубів

Цитрусові

У цитрусових міститься велика кількість кислоти, яка дуже згубна для нашої емалі. Якщо ви дуже любите цитрусові у великих кількостях – робіть свіжовичавлені соки, які можна пити через трубочку. Таким чином кислота буде по мінімуму контактувати з зубами.

Солодкі газовані напої

Вони руйнівно впливають не тільки на зуби, але і на весь організм в цілому. Тому від цих напоїв краще відмовитися раз і назавжди. Цукор, ароматизатори, підсилювачі смаку і кислоти, що містяться в газованій воді, сприяють розмноженню хвороботворних бактерій в ротовій порожнині, вимивають кальцій і призводять до руйнування емалі.

Цукерки та солодощі

Липкі жувальні цукерки, такі, як карамель, мармеладні ведмедики, іриски, і навіть сухофрукти потрапляють у важкодоступні зубні проміжки і призводять до розвитку карієсу. Однак існують і корисні цукерки, наприклад, жувальні, які не містять в собі цукор. Вони підсилюють слиновиділення, а як відомо, слина вимиває шкідливі бактерії з зубів, язика і ясен.

Кава

Кава провокує утворення каменів на зубах, а також сприяє появі плям на емалі. Однак, всього цього можна уникнути, якщо чистити зуби після кожного кава-брейку.

Алкоголь

Алкоголь також сприяє вимиванню кальцію, роблячи зубну емаль в рази тонше. Крім того, алкогольні напої негативно позначаються на стані порожнини рота в цілому. Ви напевно бачили, що у людей, що зловживають алкоголем, зуби жовтого кольору з характерними плямами. Проблеми, які виникають з зубами від алкоголю, потім важко піддаються лікуванню, тому що при регулярному вживанні спиртного запускається механізм руйнування зсередини.

Джерело: zdorovia.com.ua/