Цікаві факти про день сміху

1 Квітня 2016 09:08

День сміху – 1 квітня – свято унікальне. Існує декілька версій виникнення цього свята.

Вже близько двох тисяч років назад в древньому Римі святкували День Дурнів, що мав схожість з нинішнім днем Сміху. Цього дня всі римляни влаштовували всілякі розіграші. Правда день цей відмічали в середині лютого.

Цікаві факти про день сміху

У древній Індії 31 березня відмічали День жартів. Зате древні ірландці влаштовували розіграші і жартували саме 1 квітня. За однією з версій деякі народи відзначали 1 квітня як день весняного рівнодення, що символізувало початок Нового року. І цього дня було прийнято влаштовувати веселі витівки.

У Шотландії 1 квітня називають днем Зозулі і відзначають дві доби. Обдуреного першого квітня називають «роззявою». Другий день називається день Хвоста.

Цікаві факти про день сміху

20 березня 2003 року почалася операція американських військ в Іраку. 1 квітня Посол Іраку в Росії Аббас Халаф Кунфуд скликав прес-конференцію і зачитав журналістам нібито тільки що отриману новину від Рейтерс: «Американці помилково уразили британські війська ядерною ракетою. Загинуло семеро». І через декілька секунд в повній тиші заявив шокованій аудиторії: «З першим квітня!».

Першого числа квітня помер король Греції Георг III. Але греки не повірили повідомленням газет. Вони подумали, що це був розіграш.

Цікаві факти про день сміху

Перше квітня — цей День не внесений ні до якого календаря всенародних свят і знаменних дат, але його можна віднести до міжнародного, оскільки він наголошується і в Україні, і в Скандинавії, і в Англії, і в Германії, і у Франції, і навіть на Сході.

Англієць Горацій де Вір Коул прославився як знаменитий жартівник. Одним з кращих його жартів стала роздача квитків в театрі. Роздавши строго певні місця лисим чоловікам, він добився того, що разом ці лисі черепи з балкона читалися як непристойне слово.

Цікаві факти про день сміху

У 2003 році Прагу заполонили рекламні оголошення про відкриття нового супермаркету «Чеська мрія» з рекордно низькими цінами. На відкриття зібралися більше 3000 чоловік. Після урочистого перерізання стрічки натовп спрямувався всередину, але виявилось, що перед ними був просто величезний плоский плакат посеред поля. Всю цю акцію влаштували два студенти режисерського факультету, знявши фільм про дані події.